Fiat Seicento: Seicento Sporting houd in en doet raar

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 sporting

Goedemiddag,

Sinds kort heeft mijn vriendin een Fiat Seicento Sporting uit 1999. Deze heeft pas APK gehad en wij hebben hem nu 4 dagen. We hebben 1 keer het probleem gehad dat een vacuüm slang losgegaan was waardoor hij niet meer mooi liep. Na deze met nieuwe slangen terug gemonteerd te hebben, reed de auto weer goed.

Vandaag begon de auto heel raar in te houden. Je kunt heel langzaam wegrijden maar zodra je ook maar een beetje gas geeft lijkt het alsof hij compleet verzuipt. Hij valt dan volledig weg(maar valt niet uit). Zodra je het gas dan volledig intrapt, komt hij na 5sec op en trekt dan opeens hard op.
Tijdens het inhouden ga je echt stapvoets met schokken vooruit.

Beurt gehad in januari volgens vorige eigenaar.
Bougies zagen er goed uit
Bougiekabels zien er goed uit
geen rare lekkende luchtgeluiden.

Ik had wel het idee dat toen ik de lambdasonde uit trok de auto opeens veel beter liep.

Wat kan dit zijn? zit ik goed met een probleem met de lambdasonde en hoe kan ik dit controleren(eventueel doormeten)?


Alvast heel erg bedankt.

BjornNexia

Geplaatst door BjornNexia (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Laat hem eerst eens uit lezen , krijg je meer info hoop ik in welke richting het probleem zit , gokken , is vaak hoge onnodige kosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.