Fiat Punto: (koude) Motor bonkt bij gaslos, duidelijk voelbaar in chassis

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8v

sinds twee weken bonkt de motor nogal wanneer ik het gas loslaat vooral in de tweede versnelling bij toeren hoger als 2.5k, je voelt als het ware de motor kantelen en tegen het chassis aan bonken. Ik ben naar mijn garage houder gereden en die heeft hem gelijk even op de brug gezet omdat ik verwachte dat het rubber van de middelste motorsteun versleten was, dit bleek niet het geval. Naar aanleiding van een soort gelijk geval op dit forum heb ik gevraagd of hij de benzine klep wilde nakijken en ev schoonmaken, dit was helaas niet mogelijk omdat mijn Punto een elektronische gasklep heeft.

Nu ben ik vandaag een stuk door de stad gaan rijden en ik heb het voor elkaar gekregen het schokkerige eruit te rijden, hoe weet ik niet precies maar het lijkt minder te worden wanneer ik de koppeling wat meer laat slippen, vooral in de 1ste versnelling. Hierna rijd de auto weer keurig en schokt hij amper bij gas los, zelfs wanneer ik dat doe vanuit 5000 toeren de auto remt geleidelijk af en loopt keurig terug in toeren. Wanneer ik de auto stil zet en hem een kwartiertje laat afkoelen begint het hele verhaal opnieuw, kortstondig de motor af en het blijft okay. Ik ben ook wat aan het experimenteren met verschillende brandstoffen geweest, normaal tank ik vaak Blue one van argos, vandaag heb ik mijn tank (was halfvol) verder volgegooid met normaal euro 95.

Nu kunnen we denk ik de motor steunen sowieso naar het land der fabelen verwijzen dan kan het tenslotte niet beter worden, mijn garage houder heeft de boordcomputer ook uitgelezen en daaruit kwam niks naar voren. Het lijkt me dat gasklep of koppeling problemen direct een waarschuwing zouden moeten geven. Ik vind bij 36000 koppelings dan wel gasklep problemen sowieso wat snel maar je kan natuurlijk pech hebben.
Heeft iemand enig idee waar dit daar zou kunnen komen?
s

rgberkhout

Geplaatst door rgberkhout (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Electronisch gestuurde gaskleppen kun je gewoon schoonmaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.