Fiat Ducato: fiat ducato 2.8 tdi start plotseling niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8tdi

Beste Lezers,

Bij mijn camper doet zich het volgende probleem voor.

Tijdens het terugzetten op de camping sloeg plotseling de motor af. Daarna wil hij niet meer starten. Ik lees al twee avonden op allerlei forums het probleem met de startonderbreker en het advies om deze te laten verwijderen. Schijnt nogal een probleem te zijn met vocht in een over andere elektrospoel bij de dieselpomp. In al die gevallen blijft het code lampje echter branden. Dat is bij mij niet het geval.

Als ik de sleutel (zwart of rood) omdraai gaat het codelampje keurig uit. Ik vermoed dan ook geen probleem met de startonderbreker. De motor draait ook rond en lijkt soms aan te willen springen, maar doet dat vervolgens niet. Wat me wel opvalt is dat de het voorgloeilampje vrijwel direct uitspring. Nu heb ik er eerder nooit zo op gelet of hij dat altijd heeft gedaan.

De ADAC heeft al gecontroleerd of er diesel wordt gepompt door op het blok even een toevoer open te draaien en er komt dus diesel tot in de motor. Dus de brandstofpomp valt als mogelijke oorzaak ook uit lijkt mij. De ADAC kon niets voor me doen (het was een zondag en die man van de ADAC leek niet al te veel zin te hebben om in de stromende regen veel onderzoek te doen, wat ik overigens wel begrijp) en meer dan het transport naar huis kon men niet voor me betekenen. Nu staat hij op de oprit en het start nog steeds niet. Ik ben wat huiverig om meteen naar een dealer te gaan want ik lees de meest wilde verhalen. Wellicht zijn er op het forum ervaringsdeskundigen die enig idee hebben.

Ik zie jullie reacties graag tegemoet.

Roy Palmen

Roy Palmen

Geplaatst door Roy Palmen (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

iK VERMOED DAT DE DISTRIBUTIERIEM EEN TANDJE VERSPRONGEN IS,DAT WIL NOG WEL EENS GEBEUREN ALS ER EEN BOCHT GEMAAKT WORDT WAARDOOR DE STUURBEKRACHTIGING BELAST WORDT.BIJ DEZE WAGEN WORDT DE STUURPOMP INDIRECT AANGEDREVEN DOOR DE DISTRIBUTIERIEM.ADVIES IS DE TYMING TE LATEN CHECKEN.

Roy Palmen (0), 9 jaar geleden

Beste Alfons,

Op een engels forum had ik al zoiets gelezen. Vandaag een en ander mijn de lokalegarage houder laten controleren. Wat blijkt, er is een of andere steun van de ophanging van de distributieriem afgebroken. Zou een bekend euvel zijn. Schijnt origineel een gietijzeren steun te zijn en fiat heeft daarvan kennelijk een gemodificeerde versie op de markt gebracht. Die wordt morgen ingebouwd en hopelijk is hij dan weer in orde. De steun schijnt af te breken, althans met name, in geval er in een scherpe bocht wordt teruggezet. Kortom, ik denk dat er precies is gebeurd wat jij bedoelde met dien verstande dat er geen tandje is versprongen maar een paar tandjes.

In ieder geval dank voor je reactie want hiermee heb ik de monteur in ieder geval op het goede spoor kunnen zetten.

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

mooi zo,ik hoop voor u dat verdere motorschade door verspringen van de riem uitgebleven is! sterkte ermee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.