Fiat Seicento: Fiat seicento 1.1 sporting

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hoi,

Ik heb weer een gek probleem bij mijn seicento, als ik de auto start, start ie zonder problemen ook zie ik dat de auto choke werkt want bij hij loopt dan eerst wat sneller, als de moter warm begint te worden of dat de auto choke uitgaat slaat de motor af als ik stil sta of voor een stoplicht sta.. na enkele startpogingen start de auto weer en slaat ie niet meer af als ik voor de stoplichten sta, dus ik dacht het te zoeken bij de choke ofzoiets?? ik heb er geen klap verstand van dus vandaar dat ik het vraag..

en als ik vanaf mijn huis gewoon richting snelweg rij en niet hoef te stoppen is er niets aan de hand.. auto loopt heel netjes, alleen het eerste 15 minuten is het altijd spannend haha, maar als ik voor de stoplichten sta en hem een beetje op toeren hou boven de 1000 dan is er ook niets aan de hand en nadat de auto wat warm is blijft ie gewoon lopen..

weten jullie waar ik een beetje moet gaan zoeken, want het is soms best wel vervelend..

groetjes
bvhouten

bvhouten

Geplaatst door bvhouten (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Een choke zoals vroeger bij een carburateur zit er niet meer op.
Dat wordt allemaal geregeld door de software in de motor-computer a.d.h.v. het signaal van de koelvloeistof sensor.

Duurt het echt 15 minuten voordat de motor de normale temperatuur bereikt? Want dat is echt veel te lang.

bvhouten (0), 9 jaar geleden

hoi,

kan ook wel iets eerder zijn hoor maar ik dacht dat het ergens met het overschakelen moet gebeuren dat er iets gebeurd.. want het gebeurd 1x en daarna niet meer.. en het is telkens als ik van huis rij en en na vijf a 10 minuten en ik sta gewoon te wachten dan slaat ie af en start dan heel moeilijk weer. na een 5x straten start ie weer. Maar als ik hem een beetje op toeren hou voor het stoplicht in dezelfde tijd gebeurt er niets.. en blijft ie gewoon lopen. stationair en warm loopt de auto onder de 1000 toeren. voor de rest loopt ie heel netjes en alleen heeft ie dat gekke probleem..

vanmiddag reed ik vanaf werk naar huis werk momenteel in de buurt en was vlak bij mijn huis zou de rotonde nemen moest afremmen voor overstekende fietsers dus mindere wat vaart en trapte de koppeling in en sloeg ie af liet de koppeling weer opkomen en hij liep weer en niet meer afgeslagen.. dus het gebeurd ergens in die 10 minuten dat de auto het signaal krijgt dat ie warm is ofzoiets denk ik??? ik weet het niet maar ik moet ergens beginnen haha

bvhouten (0), 9 jaar geleden

oh en als ie koud is loop de auto iets hoger rond de 1500 toeren of iets hoger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.