Fiat Punto: Centrale deurvergrendeling Punto / Elektrisch systeem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

De centrale deurvergrendeling van mijn Punto uit 2000 heeft kuren.

Bij het vergrendelen van de auto door middel van de sleutel in het slot springt de vergrendeling direct weer open. (Het knopje op de sleutel werkt al tijden niet meer)
Auto sluiten we nu af door van binnenuit handmatig het knopje van de bijrijdersdeur omlaag te duwen en even vast te houden (je voelt dan dat hij eerst nog omhoog wil komen), de deur blijft dan daarna wel vergrendeld. Vervolgens van binnenuit de achterdeuren knopjes omlaag duwen, uitstappen en met de sleutel de bestuurdersdeur vergrendelen.

Daarnaast brand in het dashboard bij remmen het oranje lampje wat volgens mij aangeeft dat er een lampje kapot is. Er is echter geen lampje kapot. Wat opvalt is bij remmen en knipperlicht LA tegelijk gaat het remlicht een soort knipperen en lichtsterkte van beide zwakt af.

Wie oh wie kan mij verder helpen?

rvdv2014

Geplaatst door rvdv2014 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Denk dat de deurmotor aan bestuurderszijde gewoon defekt is en deze zul je moeten vervangen.
Dat meeknipperen is een massa probleem.
Je achterlichtunits hebben goed min kontakt nodig, stroom zoekt de weg van de minste weerstand in dit geval een andere lamp, vandaar het afzwakken en meeknipperen.
controleer hier op en leg desnoods een paar extra massadraadjes aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.