Fiat Stilo: piepende koppeling bij warme omstandigheden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb vorig jaar van een particulier een Fiat Stilo 1.6 16V personenauto uit 2003 gekocht met 60.000 kilometers op de teller. De koppeling piepte wat en het intrappen en opkomen van het koppelingspedaal verliep wat stroef. Naarmate ik langer reed en zeker bij hoge buitentemperaturen, kwam het koppelingspedaal helemaal niet meer op, hetgeen tot gevaarlijke situaties leidde. Mijn monteur heeft daarop de koppeling vervangen alsmede de druklager. Tevens zijn alle draaipunten en geleidepunten gesmeerd. Het is even goed gegaan, maar nu de buitentemperaturen toenemen, neemt ook het piepen van de koppelingspedaal tijdens het rijden weer toe en gaat het intrappen van het koppelingspedaal ook weer stroever. Herhaald smeren van de draaipunten en geleidepunten heeft niet tot een oplossing geleid. Het is niet zo erg dat het koppelingspedaal niet meer opkomt, maar het rijdt niet echt fijn, zeker niet in de file. Ik heb echt de indruk dat het gepiep bij het koppelingspedaal vandaan komt. Heeft iemand ervaring met dit probleem en/of suggesties?
Of het er mee te maken heeft weet ik niet, maar soms bokt de auto erg als ik het gaspedaal loslaat. Dat gaat soms ook met harde klappen gepaard. Het moet iets met de koppelingsplaten te maken hebben, maar wat? En het gebeurt ook niet altijd.
Ik ben benieuwd naar reacties.

jamm

Geplaatst door jamm (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik ben er vrij zeker van dat ook hier, de koppelingskabel de boosdoener is ............... controleer dit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.