Fiat Punto: remschoenen vervangen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Ik wil de remschoenen achter vervangen. Ik krijg alleen de trommeler niet af. De twee bevestigings bouten los gedraaid. Als ik de trommel naar voren wil halen lijkt deze rechts vast te zitten ( voorzijde auto). Al enig gepast geweld gebruikt. Uiteraard wilik niets kapot maken. Tips iemand?

Steven1966

Geplaatst door Steven1966 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1395) PRO, 9 jaar geleden

Een beetje kloppen met een kunstofhamer en een beetje wrikken/draaien moet hij er af willen , hij blijft namelijk achter het slijtrandje van de trommel haken op de remvoering.
Je kunt ook proberen door de boutgaatjes de remsteller te ontlasten , waardoor de voering naar binnen komt, als de wielremcilinder tenminste niet vast zit.

Ruud10657 (0) PRO, 9 jaar geleden

Het boutje en de paspen uit de trommel draaien. Daarna er een 10mm bout in draaien (er zit nl schroefdraad in de trommel zelf!!!), dit werkt dan als een soort van poulietrekker ;).

Steven1966 (0), 9 jaar geleden

Het is gelukt, met een paar handen en inderdaad watkloppen met hamer. Bedankt voor de hulp!

Nu de nieuwe schoenen er nog in. Valt niet mee.

Ruud10657 (0) PRO, 9 jaar geleden

Er zitten in de achterkant van de wielnaaf twee uitsparingen. Die moet je zo draaien dat ze boven de drukveren van je remschoenen vallen. Die drukveren van de automatische afstelling vallen dan weer in twee pennen die in je remankerplaat zitten. Als je wielnaaf verdraait staat tov de schoenen, krijg je ze er niet af.

Steven1966 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de tips allemaal. Het klusje is weer geklaard. De remmen zijn weer als nieuw. Blokken vervangen, schoenen en de cilinders. Het zaakje ontlucht. Mijn punto kan er weer tegen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.