Fiat Multipla: aandrijfashoes/asmanchet versnellingsbakzijde bestuurderskant ve

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7

na vervangen van drukgroep erachter gekomen dat er een ashoes lek is. (natuurlijk pas achtergekomen nadat alles weer gemonteerd was)

wat is de makkelijkste manier om deze hoes te vervangen?
moet dan die bout maat36 los aan die wielzijde+ashoes wielzijde e.d., of lukt het door alleen het voorwiel te kantelen en aan de versnellingsbakkant het rubber eraf te halen of moet zelfs de draagarm eraf?
ik ben benieuwd!

Jimmy V

Geplaatst door Jimmy V (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 9 jaar geleden

Wat heb je los gehaald om de as uit de bak te krijgen toen de bak er achter weg is gehaald ?
zie daar het antwoord.

Jimmy V (0), 9 jaar geleden

Hey, bedankt voor je reactie!

wat ik heb gedaan:
- eerst aan de versnellingsbakkant de 'montageplaat' losgehaald met 3 boutjes (om de complete as met hoes en die montageplaat te demonteren)
- wielophanging losgehaald (2 bouten/moeren) zodat de voorwiel te kantelen is. zo kun je de aandrijfas uit de bak halen maar... hier overheen krijg ik toch geen hoes geschoven met seal? of mis ik iets, zit er in de hoes nog een koppeling ofzo?

dus daarom leek het me dat ik deze vanaf de wielzijde over de as moest schuiven. (ik heb het nog niet geprobeerd) maar hoe dan los te maken

gr, Jimmy

kaleido 1 (1460) PRO, 9 jaar geleden

De homokineet/tripod van de as af halen , zit dacht ik een borgklip voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.