Fiat Punto: Fiatpunto 1.2 stotteren + mm lampje na nieuwe bobines

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Goedemiddag,

Sinds ander halve week geleden hebben wij problemen met de Punto. De auto is 2 maanden geleden gebracht voor een beurt + distributieriem vervanging.
Maand geleden had de auto heel zelden wat last van wat ligt stotteren. Ander halve week geleden werd het Stotteren zo erg dat mijn vriendin de de snelweg heeft verlaten en rechtsomkeer heeft gemaakt. Bij het stotteren begon ook het mm lampje te branden.

Gelijk de ANWB gebeld aan huis, gemeld dat mijn vriendin op de snelweg reed tijdens de zware regen bui. Kap open motor aan en de bobine gaf een vonk naar buiten. de beste meneer heeft daarna de bobine schoongespoten en de storing gewist en de auto liep weer als een zonnetje. Mocht het weer gebeuren zei hij dan is de bobine op.

Het gebeurde dus weer, vriendin wilde volgende dag gaan rijden boem zelfde storing. Vervolgens naar de garage naar twee nieuwe bobines en 4 nieuwe bougies. Vervolgens 200 km kunnen rijden zonder problemen en boem weer, stotteren + mm lampje. terug naar garage gaf aan dat de kabels waarschijnlijk niet goed vast zaten.. oké kan gebeuren toch?

Helaas.. vanochtend boem weer stotteren bij starten bijna niet willen starten en het mm lampje. Auto staat nu weer bij de garage en ik zou toch misschien wel willen weten wat het is want de garage lijkt het niet te snappen en begin het vertrouwen een beetje kwijt te raken..

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? ben zelf totaal een leek op auto gebied.

*UPDATE*

Garage heeft zojuist gebeld, bij het uitlezen blijkt de injector van de 3e cilinder kapot te zijn. Garage rekent hier 290 euro voor.. 175 euro voor een nieuwe cilinder, is dit normaal?!

Alvast bedankt!

Groeten,

DeSjaak

Geplaatst door DeSjaak (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 9 jaar geleden

Over prijzen hebben we het hier nooit,alleen over storingen en oplossingen.

Zelf nu alweer 3x binnen een jaar meegemaakt dat van een nieuwe bougie de isolator na een paar honderd km gescheurd bleek te zijn en ook 2x dat een nieuwe bougiekabel niet in orde was,1x zelfs een defecte bobine van mijn eigen auto binnen ca 8 weken,een gescheurde isolator ook 2x op één van mijn auto's.
Kan dus allemaal gebeuren.

DeSjaak (0), 9 jaar geleden

[quote=thei11316]Over prijzen hebben we het hier nooit,alleen over storingen en oplossingen.

Zelf nu alweer 3x binnen een jaar meegemaakt dat van een nieuwe bougie de isolator na een paar honderd km gescheurd bleek te zijn en ook 2x dat een nieuwe bougiekabel niet in orde was,1x zelfs een defecte bobine van mijn eigen auto binnen ca 8 weken,een gescheurde isolator ook 2x op één van mijn auto's.
Kan dus allemaal gebeuren.[/quote]
Hi Thei,

Dank voor je reactie, we zijn op het moment bezig met een andere garage die waarschijnlijk de helft rekent.

Het zou best allemaal eens waar kunnen zijn maar misschien sta ik 3 dagen later weer met het zelfde probleem en ben ik ondertussen al 700 euro verder.. erg weinig vertrouwen omdat ze ons de vorige keer naar huis stuurde met ja de kabels zaten waarschijnlijk niet goed vast.

thei11316 (0), 9 jaar geleden

DeSjaak , je bent nu dus echt De Sjaak,waarom betaal je voor onderdelen die de storing niet verhelpen,de tijd voor het onderzoek.....oke......maar ik zou ze de onderdelen laten verwijderen en de oude terug laten zetten en mijn geld voor die onderdelen terug eisen,moet die garage maar in behoorlijk vakkundig personeel investeren,dan houden ze ook tevreden klanten.

Welke foutcodes kwamen naar voren bij de diagnose met een scanner bij die garage?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.