Fiat SEICENTO: verbruik te hoog

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 176B2.000, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 40

Hallo
ik heb een seicento,die dit voorjaar een nieuwe distriebutie en koppakking heeft gekregen,nu rij ik wat meer afstanden en kom er achter dat de auto niet echt zuinig is, 1 op 11 en dan rij ik rustig,de auto loopt prima en start altijd goed.heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn.

jantien0-0

Geplaatst door jantien0-0 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Motor wordt wel goed warm ? mocht de thermostaat niet goed werken , blijft de motor te koud , wat een hoger verbruik geeft.
Tevens zou de koelwatertemperatuursensor niet helemaal de juiste waarde aan kunnen geven waardoor de elektronika denkt dat de motor koud is en er teveel brandstof wordt ingespoten .
Onderhoud toestand , klepspeling ?
Bandenspanning te laag.

jantien0-0 (0), 7 jaar geleden

Het is natuurlijk lastig te zeggen of de temperatuur goed is,hij is niet snel op temperatuur maar hij wordt wel warm,ook met laatst met die vorst.op een gegeven moment moet je de regeling terug draaien.
de klepspeling heb ik gecontroleerd met het vervangen van de koppaking,en nieuwe klep rubbers gemonteerd.
de banden spanning is goed,op het moment zitten er winter banden onder.
en de sensor kan ik natuurlijk wel vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.