Fiat Punto: Schokkend optrekken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8V

Ik ben in het bezit van een Fiat Punto 1.2 ELX uit 2002 met 40.000 km op de teller. Vanaf het begin heeft de auto de neiging om bij optrekken in z'n 1 of achteruit erg te schokken als je de koppeling laat opkomen. Maak je meer dan 2000 toeren(of de koppeling slipt niet meer), dan is het probleem weg. Het rare is dat het zich alleen voordoet als de motor warm is of bij nat weer. Inmiddels heeft de garage de bougies en bougiekabels vervangen maar helaas had dit alleen voor korte duur effect.
Op dit forum worden eigenlijk twee oorzaken aangegeven namelijk een defecte koppeling of de zuinige afstelling van de warme motor bij lage toerentallen. Alleen heb ik geen definitief antwoord gezien welk probleem dit nu veroorzaakt aangezien er meerdere Punto bezitters zijn met dit probleem.

Is er iemand waar dit probleem is opgelost of die kan aangeven wat de precieze oorzaak van dit irritante probleem is?

22ecotec

Geplaatst door 22ecotec (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

roelof007 (0), 16 jaar geleden

Lijkt mij een vocht probleem alel steker verbindingen nazien en schoon en droog maken in spuiten met sileconen spray weer proberen

22ecotec (0), 16 jaar geleden

De bobines bleken inderdaad door te slaan zodoende ik deze binnenkort ga vervangen. Hierna zal het probleem waarschijnlijk voorbij zijn.

22ecotec (0), 13 jaar geleden

Helaas is een bobine tijdens het rijden doorgeslagen naar de ECU waardoor de computer is opgeblazen. Een nieuwe computer (gereviseerde) was helaas de enige oplossing en nu is het probleem verholpen nadat beide bobines zijn vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.