Ford FOCUS: Druksensor stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Beste Hans,
Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb zelf weinig verstand van auto's, dus is elk advies welkom. Ook die van de sloop. Dit heeft echter niet goed uitgepakt, maar ja...achteraf is mooi wonen. Mocht ik het met de juiste tap niet voor elkaar krijgen, wat kan ik dan doen?
Groeten Leo.

Leotje123

Geplaatst door Leotje123 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Leotje123 (0), 7 jaar geleden

Hallo allemaal.
Wie kan mij helpen met mijn probleem. Het zit zo. Vorig jaar had ik een lekkende sensor van mijn stuurbekrachtiging. Ik heb toen op de sloop een nieuwe gehaald en gemonteerd. So far so good. Nu een jaar later heb ik weer hetzelfde probleem, schijnt een veel voorkomend probleem bij ford te zijn. Ik weer naar de sloop, maar geen sensor te vinden. Nu zei de beste man dat ik het zaakje kon afdoppen met een bout, met hetzelfde schroefdraad. Die sensor doet verder toch niks, zei hij. Nu heb ik dat geprobeerd maar daarbij heb ik het schroefdraad aan de binnenkant vernield. Ik heb het ook met een andere bout geprobeerd die die ongeveer paste. Maar toen ik de auto starte en begon te sturen knalde de bout eruit. Staat dus behoorlijk wat druk op. Nu heb ik inmiddels een nieuwe sensor maar krijg deze er dus niet in. Ik weet nu niet wat ik moet doen. Kan ik de holte waar de sensor in zat dichtsmeren met een of ander goedje? Moet de sensor er wel of niet in?
Wie kan mij helpen.
Groeten Leo.

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Goed bezig...adviezen van de sloop.
Zoek uit wat voor schroefdraad het is en koop een tap van die maat, misschien kan je de schroefdraad weer opzuiveren.
Als dat lukt, gewoon weer die sensor erin met pakking.

kaleido 1 (1565) PRO, 7 jaar geleden

Op de sloop ligt dus ook de leiding waar je de sensor uit gedraaid hebt , dan ben je goedkoper en sneller klaar , tap kopen met afwijkend fijne schroefdraad , dan valt er aluminiumslijpsel in de leiding , daarna de boel naar de kl.... door beschadiging intern jippie.
Het advies was op zich goed , als je weet wat je aan het doen bent en een afblinddop met de JUISTE schroefdraad had gebruikt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.