Ford FUSION: Brandlucht voorruitverwarming

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYJA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Als ik de schakelaar van de voorruitverearming inschakel, ruik ik na ongeveer 2 minuten een sterke smeul/brandlucht in de auto. Als ik de schakelaar uitzet verdwijnt de lucht. De verwarming werkt verder naar behoren. Afgelopen voorjaar is er een nieuwe voorruit geplaatst en deze werkte uitstekend. Ik gebruik het naar even niet, maar iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

vortex

Geplaatst door vortex (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Erwin2907 (0), 7 jaar geleden

Ik zou als eerste de stekkerverbinding controleren van de voeding naar de ruit toe, alhoewel ik niet precies weet waar die zit. Ik gok op een verhoogde overgangsweerstand ergens in het circuit, omdat dat in mijn ogen het enige is dat zo'n extreme temperatuursverhoging kan veroorzaken dat het gaat smeulen. Even terug gaan naar de installateur van de ruit.

vortex (0), 7 jaar geleden

bedankt. Ik ga zo even naar de Kwik Fit. In februari 16 hebben ze een nieuwe ruit geplaatst ivm ruitbreuk. Neem aan dat er nog garantie op zit. ik laat het dan hier nog even weten hoe het gaat aflopen.

vortex (0), 7 jaar geleden

Ok. Bij kwikfit geweest.....toen ik daar heen reed nog even de voorruitverwarming aangezet ( want je zal het net zien) en weer die vieze smeltlucht. Monteur belde smiddags of ik even kon komen, want niets te ontdekken. De twee panelen binnen langs de voorruit waren eraf, en de stekkers zichtbaar. Niets te zien wat op smelten oid leek. Voorruitverwarming aan...geen brandlucht. Auto weer meegenomen en stank is ook niet meer terug geweest.
Dus heel erg vreemd, maar opgelost!!! Kwikfit service verder prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.