Honda CIVIC 3DR: Geen vonk

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: D15Z6

Hallo, misschien dat iemand mij uit de brand kan helpen met het volgende :

Heb letterlijk sinds gisteren een honda civic. Ben naar huis gereden vanuit de garage , thuis aangekomen had iemand de rode sleutel in het contact gedaan en gestart en natuurlijk start hij niet en nu wil hij ook niet meer starten met de gewone zwarte sleutel. Als ik nu de auto op contact zet Brand het groene sleutel lampje en gaat uit samen met een klik van het relais naast het dashboardkastje. Als ik de sleutel uit het contact haal knippert dat zelfde groene lampje als ik goed tel 5x. Ik hoor de brandstofpomp zoemen als ik hem contact zet maar krijgt geen vonk. Heeft iemand hier ervaring mee? ?, en kun jij me uit de brand helpen ??. Aalvast bedankt groetjes Danny

DannyBe

Geplaatst door DannyBe (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb ik ervaring mee en kan je uit de brand helpen ;-). Hoe weet je dat je geen vonk krijgt?

Mvg diagnoseoplocatie.nl

DannyBe (0), 7 jaar geleden

Hallo ik had de bougie getest via de massa van het blok. Heb er een nieuwe bobine ingezet en hij vonkt weer. Hoewel ik wel vind dat de vink vrij zwak is maar kan het me ook verbeelden. Nu hebben echter een bijkomend probleem. Brandstof pomp werkt, had de brandstof leiding losgedraaid bij het filter en daar spuit benzine uit als ik hem op contact zet ,maar de bougies blijven droog.dus starten wil hij nog niet. HELP !!!!

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Injectoren worden dus niet aangestuurd , er zit links onder je dashbord een groot grijs relais , deze wil wel eens een breuk in een soldering hebben , met dit verschijnsel tot gevolg , kun je uit elkaar halen en solderen.

DannyBe (0), 7 jaar geleden

Thnx voor de reactie. Heb wel rechts naast het dashboardkastje een groot grijs relais zitten. Is geloof ik het brandstofrelais.maar ga zometeen ff op zoek naar het grijze relais aan de linkerzijde. Laat het je zo weten.

DannyBe (0), 7 jaar geleden

Hallo, link zie ik geen groot grijs relais maar wel rechts naast het dashboardkastje er staat op MITSUBA, RELAY ASSY, MAIN op. En hij klikt als ik hem op contact zet maar ruikt verbrand.

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Sorry , dit is al de ej , of niet ? , je hebt gelijk bij de eg zit hij links .
Maak deze maar eens open , en controleer hem.

DannyBe (0), 7 jaar geleden

Heb eigenlijk op elk punt van het relais een signaal. Maar wat ik merk is dat ik op de injectors een + heb en tot de injectors komt de benzine. Maar de injectors produceren niks en de bougies blijven droog.

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Dat klopt , de massa wordt geschakeld via je ecu .
Hoe is het met het massadraadje , die op je inlaatspruitstuk zit , is een cluster van 2-3 draadjes onder een m6 boutje.

DannyBe (0), 7 jaar geleden

Ga eens even kijken.

DannyBe (0), 7 jaar geleden

Massa's zien er goed uit. Maar kan ik de inkomende puls vanaf de ecu ook meten ?, en wat als ik die puls niet krijg ?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.