Honda CR-V: Rempedaal CRV van 2003 zakt langzaam naar bodem zodra je de mot

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: K20A4, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Rempedaal zakt naar bodem zodra je de motor start. Met motor uit geen enkel probleem en blijft rempedaal keihard staan. ABS lamp brandt alleen even bij het starten daarna weer uit.
Onder het rijden remt CRV uitstekend zelfs noodstops. Hoofdremcylinder is vernieuwd, remsysteem professioneel ontlucht, remblokken nieuw, remklauwen en remzuigers zitten los, remleidingen + slangen nagekeken en lekt nergens + ABS sensors gecontroleerd. Zou dit de ABS unit (blok) kunnen zijn? ondanks dat er geen enkele ABS indicatie is?

wallabee

Geplaatst door wallabee (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 7 jaar geleden

Dit komt bij meerdere merken en types voor , ook na vervanging van diverse componenten waaronder de HCR en ABS pomp blijft het probleem bestaan , in de praktijk levert het geen probleem op , zoals u ook ervaart.
Er blijft alleen inwendige lekkage van de ABS pomp nog over.

wallabee (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de info, dus, het zou kunnen dat het probleem blijft bestaan na vervanging van de ABS pomp. Ik had nog nooit gehoord dat dit probleem vaker voorkomt. Ik wilde de complete ABS unit al vervangen echter twijfelde nog of dit het wel is. Zelf zat ik te denken aan het ABS kleppenblok vandaar de hele unit vervangen. Verder, het is een eis van de APK remmentest dat het rempedaal niet naar de bodem mag zakken bij stationair lopende motor.

kaleido 1 (1355) PRO, 7 jaar geleden

Dan zit er niets anders op dan het laatste deel ook te vervangen.

wallabee (0), 6 jaar geleden

Opgelost, gewoon bij de Honda dealer laten keuren want die bevestigd dat dit normaal is voor de CRV bwjr. 2002 t/m 2004. Dus niks geen ABS blok hoeven te vervangen want dat lost niks op.

wallabee (0), 6 jaar geleden

Opgelost

kaleido 1 (1355) PRO, 6 jaar geleden

Zoals uitgelegd bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.