Hyundai Atos: Atos Motor houdt eventjes in

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hoi,
Atos Prime 2001 gekocht voor mijn vrouw, met no power probleem.

Wat gedaan is na aanschaf: De benzinepomp-unit, watertemp-sensor, MAP-sensor, Gasklepregel-sensor en de Stationair-stappenmotor zijn vervangen als mede de Bougies en kabels en de Riemen (geen timing fouten).

Na vervanging van de benzinepompunit no power probleem opgelost.

Wat overbleef was dat de stappenmotor open bleef, dit provisorisch verholpen door de pakking die twee grote gaten heeft te vervangen door eentje met aan eenzijde een groot gat rond en aan de anderzijde een klein gaatje pak weg 3 a 4 mm en deze zo er op gezet, liep (loopt nog steeds) als een zonnetje, de stappenmotor zal wel open zijn maar ok.

Na het uitlezen en resetten gaf het aan dat de gasklepregelsensor elektra lek/kortsluiting had, alle kabels doorgemeten geen lekkage te vinden en ook geen kortsluiting. Deze niet kunnen verholpen. :(

Auto reed daarna normaal (bijna een half jaar nu) maar van de week zei vrouwke dat ze: Af -en toe in z'n drie de gas weg voelde gaan een seconde of drie vier en daarna na een stotter weer power, het leek net of er vuil is. Dit is wanneer je een constante snelheid aanhoud. Als je op toeren weg rijdt en doortrekt als de brandweer, dan niet.:
Gister zelf ervaren, even de stad uit gegaan, naar de snelweg heeft het even ingehouden en weer power. Maar na een ritje snelweg (eerst voltanken, sjonge jonge rijden wel maar tanken ho maar hahahahah) ondervond ik geen inhouden.
Raar, kan het zijn dat ze alleen maar in de stadt rijdt en de auto niet warm wordt en geen snelheid of toeren maakt ?
Of hebben we weer beginnende benzinepomp of sensor problemen ? ? ?
Heb nog niet uitgelezen, zal vanavond ff uitlezen.

Alle hulp is welkom, zowieso de stappenmotor die open blijft, dat krijg ik niet verholpen namelijk.

Gegroet,

theguruuu

Geplaatst door theguruuu (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

theguruuu (0), 8 jaar geleden

Heb de fout codes gelezen, P0122

theguruuu (0), 7 jaar geleden

Probleem opgelost, naar de dealer.
Dank jullie allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.