Hyundai Matrix: Auto trilt tegen de 100 km per uur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo, mijn matrix begint te trillen bij 100 km per uur en het lijkt alsof de motor het moeilijk begint te krijgen dan. Lijkt niet op balanceren vd wielen want hij blijft het doen, ook bij 150 km per uur. Ook maakt de motor veel herrie als hij boven een 3000 toeren komt. Dat kan dan weer komen door de uitlaat misschien. Ook loopt ie niet altijd even constant op toeren heb ik het idee... Maar vooral het trillen / schokken is behoorlijk irritant. Idee iemand?

PsyKootje

Geplaatst door PsyKootje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Matrix? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 7 jaar geleden

Waarom zou het niet aan een onbalans in de banden kunnen liggen ?
Zou daarmee beginnen.
Wat is de link met de uitlaat tav het lawaai , sportpijp ?
Hoe is de staat van onderhoud , benzinefilter bougies klepspeling enz.

PsyKootje (0), 7 jaar geleden

Heb de auto nog maar kort. Schijnt een beurt te hebben gehad onlangs. Onbalans in de wielen voelt anders aan en is meestal maar bij een bepaalde snelheid, daarna wordt het weer minder. Geen sport uitlaat, of de uitlaat is lek of deze auto's zijn gewoon gehorig. Loopt ook niet heel lang constant. Distributie is 50.000 km geleden vervangen in 2014. Als ik de airco aanzet heb ik duidelijk ineens minder vermogen, dat merk je al als je stil staat en zonder airco loopt ie ook iets beter.

kaleido 1 (1610) PRO, 7 jaar geleden

Laat hem eerst eens uitlezen of er daar een reden uit komt.
Katalisator verstopt/defect ? dit kan dan van alles zijn .

robert1jan (0), 7 jaar geleden

eerst auto op snelweg naar plusminnus 120km laten rijden,.daarna in ze vrij zetten,trilt die nog zo en maakt die veel herrie dan verschillende oorzaak:.scuppen banden onbelans in wielen of banden en weinig voorkomend remmen die vastlopen.,maar dat constateer je bij stoppen bij stoplicht op kleine helling remmen loslaten moet auto terug lopen.Is dat niet het geval komt men bij de motor versnellingsbak uit.Staat de distributie snaar wel op tijd?Komt vaak voor..
Succes

PsyKootje (0), 7 jaar geleden

Distributie is 50.000 km geleden vervangen, het probleem was dan al lang aan de orde geweest neem ik aan. Remmen zijn prima. Ik zal je tip eens proberen om hem bij 120 km in zijn vrij te zetten. Kijken wat er gebeurd.

PsyKootje (0), 7 jaar geleden

auto is verkocht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Matrix of stel zelf een nieuwe vraag.