Hyundai SANTA FE VAN 2.0 CRDI 4WD 2003: Motor slaat af

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4EA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 83

IK heb sinds een 3 weken een Santa Fe van 2003, 2.0crdi 4x4, sinds gisteren slaat die af bij o.a. stationair draaien en bij weer opnieuw starten loopt die weer en als je er dan op de snelweg mee rijd dus op toeren houd dan is er niks aan de hand!!
Maar soms krijg ik hem niet aan de praat direct, om dan vervolgens bv 15 min later wel weer te starten ( brandstofprobleem??)
Vandaag auto laten uitlezen bij de Hyundai garage en kwam deze foutmelding eruit...Foutcode P1190 Intake throttle Actuator-Malfunction??
Wie weet wat dit is en laat het mij aub weten!!

John58

Geplaatst door John58 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1435) PRO, 7 jaar geleden

Je hebt geen garantie op de auto ?

John58 (0), 7 jaar geleden

Hallo Kaleido...

Nee helaas niet, maar het is een auto van 2003??

MVG

check

Beste antwoord, geplaatst door John58 (0), 7 jaar geleden

Beste medeforummers..

Allereerst wil ik kwijt dat ik van dit forum meer verwacht had, dat dus wat betreft meer reacties en dus info..

Vind het zeer tegenvallen, maar ze willen dat je de oplossing vermeld en misschien dat ik ( hopelijk niet ) vaker van dit forum gebruik wil of moet maken, doe ik het maar..

Resumé, mijn santa fe van 2003 2.0 crdi sloeg steeds met regelmaat af bij stationair draaien en sloeg meestal ook direct niet meer aan ( soms wel ), eigen garage in mijn dorp dacht aan teveel retourbrandstof van de injectoren, retour gemeten en er zat wel wat verschil in maar dat was niet de reden d8 hij, de auto is op zijn advies naar een diesel service bedrijf in Nijverdal gegaan en daar ( vakmensen dus die het dagelijks doen ) werd al vrij snel het probleem met uitlezen opgespoord ( de Hyundai garage lukte dat dus niet ) en het bleek een slecht signaal gevende krukassensor te zijn, deze vervangen en auto loopt en start weer ( slaat uiteraard ook niet meer af ) als een zonnetje..

MVG

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Beste John58,

jammer dat je teleurgesteld bent in het forum.
Je moet echter wel begrijpen dat alle leden hier vrijwillig aan deelnemen en, ook belangrijk, het probleem moeten herkennen om een terzake oplossing of tip te kunnen geven.
Zoals je zelf al zegt kwam de garage in het dorp er ook niet uit, wat al genoeg zegt over de eventuele complexiteit van een probleem.
Gelukkig vond het diesel service bedrijf het euvel vrij snel.

Wat ik hiermee bedoel te zeggen is, dat het voor ons leden, vanachter de pc, moeilijk inschatten is wat het probleem zou kunnen zijn.
Het is voor jou te hopen, inderdaad, dat je dit forum niet meer nodig hebt, maar mocht dat toch zo zijn ben je van harte welkom.

mvg.
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.