Jeep GRAND CHEROKEE: Remschijf

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 661, Motorinhoud (cc): 4800, Vermogen (kw): 162

Mijn linker voorrem cylinder blijft af en toe hangen. Als ik langzaam rij hoor je het remblokje tegen de schijf aan. Dis is alleen aan de binnenzijde van de remschijf. Op de remschijf ( binnenkant ) zitten een aantal dunne streepjes. Lijkt op roest.
Er werd mij verteld dat mogelijk de remcylinder niet genoeg terug gaat nadat je geremd hebt. Zou dit kunnen of is er nog een andere oorzaak ?
Vorig jaar augustus remschijf en blokken vervangen.

beere2468

Geplaatst door beere2468 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

firedriver (0), 7 jaar geleden

Alles demonteren, remschijf moet niet, de rempedaal laten duwen,zodat de cylinder naar buiten wordt bewogen en zijn cylinder terug naar binnen duwen met een tool of iets anders, probeer eens.gr

kaleido 1 (965) PRO, 7 jaar geleden

Alles demonteren en controleren op roest en gangbaarheid , stofhoes controleren op scheurtjes , remzuiger op aanslag roest , geleidepennen moeten goed gangbaar zijn , remblokken moeten vrij kunnen bewegen in de houder.

firedriver (0), 7 jaar geleden

Inderdaad Kaleido1,
Zijn geleidepennen moeten ook gangbaar zijn, ook één van de oorzaken, had ik in mijn bericht niet vermeld.
Gr.Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.