Kia Sorento: motor loopt heet bij rijden in de bergen met caravan

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 automaat

Probleem, bij het bergop rijden met caravan(1500kg) loopt de temperatuurmeter snel op en in het rood, zodra de afdaling begint of wat gas terug genomen wordt daalt de temperatuur weer. Het is niet zo dat ik vol gas de berg op rijdt maar met normale snelheid.

Omdat normaal gesproken de temperatuurmeter altijd halverwege staat, zelfs in de file bij 40 graden omgevingstemperatuur, heb ik het vermoeden dat het iets met de automaatbak te maken heeft en niet met de motor.

De koelvinnen gaan gewoon aan en er zit voldoende vloeistof in.

Heeft iemand een idee? Ik ben al bij de kia garage geweest maar die kenden het probleem niet en konden het zo niet oplossen.

Bij voorbaat dank,

Dennis

dennisverbakel1

Geplaatst door dennisverbakel1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Dennis Vraag aan een automaten specialist of het plaatsen van een extra koeler voor de automaatbak zinvol is. Handmatig terug schakelen is ook een optie. Wat is de geur van de transmissie olie, als het branderig /kunstof ruikt zou ik het verversen . Succes.

dennisverbakel1 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reactie,

ik ben inderdaad bij een automatenspecialist geweest en deze heeft aangegeven dat een extra koeler mogelijk de oplossing zou kunnen bieden.

Daarnaast heeft de kia dealer heeft mijn probleem voorgelegd aan kia nederland, welke aangaven dat het een probleem was dat niet eerder is geconstateerd en zij geven aan dat ik het beste de thermostaat kan vervangen.

Dit heb ik overlegd met mijn monteur welke aangaf dat hij de kans erg klein acht dat het aan de thermostaat ligt omdat de koeling onder alle andere omstandigheden wel normaal werkt zelfs bij twee uur file met een buiten temperatuur van 40 graden. In dit geval loopt de temperatuur niet op ten opzichte van normaal.

Dus heb ik besloten om een afspraak te maken met de automatenspecialist om een extra koeler te laten plaatsen en dan maar hopen dat ik in mei weer met een gerust hart door de bergen kan rijden.

ik houd jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Dennis Verbakel

vleeuwen (0) PRO, 14 jaar geleden

is ook een service actie voor geweest.. bij zwaar trekken koelvloeistoftemp te warm.

vervang radiateur + slangen.. een beetje kia dealer zou dit moeten weten..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.