Kia Sportage: Jankend geluid rechts voor in de auto

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 ltr 4x4

Als de motor draait hoor je een jankend geluid rechtsvoor. Vooral bij het optrekken hoor je het goed. Licht echt in de motor want als die stilstaat en je gas geeft hoor je het ook maar dan iets minder. Bij een snelheid van ongeveer 120 valt het dan weg en bij terug koppellen komt het weer terug. Als de crousecontrole aan is hoor je het ook niet meer. Lijkt net of het bij hoge toeren verdwijnt. Heeft iemand enig idee waar ik het probleem kan zoeken?. CDRI motor 16v

bolle-2

Geplaatst door bolle-2 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

is er geen riem die slipt

bolle-2 (0), 14 jaar geleden

[quote=robby10030]is er geen riem die slipt[/quote]
Het jankend geluid was al voor de vervanging van de riem en spanrollen. Ga morgen wel ff kijken of het de v-snaar is. Gezien het van rechts af komt (het geluid) lijkt het me onwaarschijnlijk. Je hoort het nog van me. Thx alvast

Cordoba BBY (0), 14 jaar geleden

Kan ook airco koppeling zijn. Of niet juiste spanning van multiriem spanner.

bolle-2 (0), 14 jaar geleden

[quote=Cordoba BBY]Kan ook airco koppeling zijn. Of niet juiste spanning van multiriem spanner.[/quote]
Heb nog niets kunnen kijken. Lig ff ziek in huis. Als ik me weer lekker voel ga ik ff kijken. Waar kan ik die airco koppeling vinden?. Alvast bedankt en als ik meer weet laat ik het ook horen.

bolle-2 (0), 14 jaar geleden

FF ter info. Het probleem zat bij de st bekr Pomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.