Kia Joice: start niet meer en schakelt af en toe op gas

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

sinds enige tijd doet onze kia joice uit 2000 vreemd. hij start niet meer, en als ie loopt gaat het nog wel. wanneer we ergens stil komen te staan (stoplicht) is het moeilijk hem op gang te krijgen. tevens loopt ie nu op benzine. het lampje wat normaal brand op lpg knippert dan. tevens branden er lampjes op het dashboard van de remmen, airbag en af en toe een andere. tijdens het rijden schijnt de vrlichting ook zwak te branden.
De auto is een paar weken geleden naar de garage geweest voor hetzelfde probleem, en die wist ons te vertellen dat het aan de dynamo lag. die is nu vervangen, maar na 2 weken ineens hetzelfde probleem.
iemand die hier iets over weet? graag hulp.

kwetter

Geplaatst door kwetter (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Joice? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

Hebben ze de accu ook gecontroleerd? want als daar een sluiting in zit is je nieuwe dynamo zo weer overleden.
Oorzaak nr.1 van opnieuw kapot gaan van de dynamo.

kwetter (0), 13 jaar geleden

de accu was goed volgens de garage.

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

dan kun je nog de massakabels tussen het motorblok en de carrosserie controleren, en ook de massakabel die aan de accu zit, als daar onderbrekingen of een te hoge overgangsweerstand optreed krijg je ook soortgelijke problemen.
Dit kan door een breuk in de kabel maar ook door oxidatie bij de aansluitingen.

Maar het lijkt nog steeds op sluiting in de accu

kwetter (0), 13 jaar geleden

ik heb de accu inmiddels vervangen door een andere, maar helaas. kun je me ook specifiek een plek geven om de massa te controleren? de accupolen heb ik gereinigd inmiddels. helaas zit de hele motorkap volgebouwd zodat ik er moeilijk bij kan . Denk je niet dat het het de startmotor is? als ik na een nacht stilstand de auto probeer te starten, dan rateld er ergens iets, en daarna hoor ik tijdens het starten alleen een klik. de lampjes op het dashboard branden dan ook erg flauw. Toch een massaprobleem dus?

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

Daar lijkt het wel op, of de startmotor is defect.
Maar goed, begin bij het begin.
Als je de plastic afdekplaat van de motor eraf haalt kun je mooi rondom het motorblok kijken.
De hoofd massakabel zit meestal aan de versnellingsbak vast en loopt naar de carrosserie, dat kan een dikke kabel zijn maar ook een platte geweven strook.
Als die er maar half aanhangt of helemaal doorgebroken is dan zal de auto dit soort vreemde kuren vertonen, en de startmotor heeft dan ook niet genoeg massa om te starten.
Als de massakabel niet aan de versnellingsbak zit dan moet je gewoon even goed kijken, de kabel zit altijd van het blok naar de carrosserie.

kwetter (0), 13 jaar geleden

het is een beetje vroeg nu, maar als ik een extra massakabel aanbreng tussen het blok en de carrosserie aanbreng moet het euvel verholpen kunnen zijn denk je?

kwetter (0), 13 jaar geleden

Ik heb de auto gisteren naar de garage gedaan en teruggekregen. Er is een (andere) nieuwe dynamo in gekomen en een massakabel toegevoegd. start perfect nu, maar alleen als de koppeling is ingedrukt. Is het normaal met een Kia dat ie alleen start als de koppeling is ingetrapt? ik vind het niet erg hor. kwestie van wennen, maar vind het wel vreemd.
Enig idee?

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

Of dat normaal is weet ik eerlijkgezegd niet, weet wel dat er hyundai's zijn met dat systeem maar of kia dat ook heeft..... ?
Maar het leek me al aannemelijk dat het een massaprobleem zou zijn, hierdoor kan je dynamo ook defect raken.
Ik denk een degelijke reparatie!

Om zeker te zijn of je de koppeling in hoort te trappen bij deze auto zou ik even een dealer raadplegen , dan weet je het zeker.
Kon je de auto voorheen trouwens wel starten zonder de koppeling in te trappen?

kwetter (0), 13 jaar geleden

dit was ons niet opgevallen. we hebben de auto ook nog maar ruim 2 maanden.
ik ga vandaag een dealer zoeken en bellen en plaats het antwoord hier voor eventueel mensen met hetzelfde probleem. in eerste instantie alvast hartelijk dank voor je hulp.

Mazda 2 (0), 13 jaar geleden

Koppeling intrappen bij starten is standaard op de Joice 2000.

Hans4040 (305) PRO, 13 jaar geleden

Uit het instruktieboekje:

2. Druk bij auto's met een handgeschakelde
versnellingsbak de
koppelingspedaal in om te starten.
Anders zal de motor niet starten.

RTFM...
http://media.kia.nl/mijnkia/instructiebo...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Joice of stel zelf een nieuwe vraag.