Kia Rio: Kia Rio weinig vermogen / maakt geen toeren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 16v

Mijn Kia Rio uit 2002 wil zowel op gas als benzine niet boven ongeveer 3500 toeren. Trekt erg slecht. Heb ook de indruk dat de temeratuur onder de motorkap hoger is dan normaal. Uitlezen geeft foutcode P0130. Bij controle bleek het uitlaatspruitstuk gescheurd (gevolg van de hoge temperatuur die ik vermoedde ?). Spruitstuk + 1e katalysator + 1e Lambdasonde zijn inmiddels vervangen maar het probleem bestaat nog. Iemand een idee ?

Casper-emmen

Geplaatst door Casper-emmen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

p 0130 is bank 1 sensor 1 en dat is je voorste lambdasonde. zeker weten dat er een nieuwe kat onder gekomen is? kode zit er nu ook steeds weer in?ook na de vervanging?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

reinig je gasklep maar eens. doet wonderen bij deze motoren.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

En tank eens een brandstof met toevoegingen, dus niet de goedkoopste aan de pomp, maar een v-power, excellium, supreme of super,98 met loodvervanger... loopt ie ook beter en wordt ie ook zuiniger van.

gr

Peco Power

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Helaas heeft dat op gas niet zoveel nut bedenk ik net... daar heb je geen v-power etc etc van....

Casper-emmen (0), 13 jaar geleden

Katalysator (die aan het spruitstuk vastzit) is echt vervangen want zelf gedaan. Gasklephuis had ik ook al gereinigd. Vwb dat ding wat direct achter de voorpijp zit, is dat nou een 2e katalysator of een demper (zegt lokale Brezan nl.) Daar heb ik nog niets mee gedaan, maar wilde deze er morgen onder weg halen, dan zien we meteen of dit een katalysator is en of deze al dan niet verstopt zit.

Casper-emmen (0), 13 jaar geleden

2e Katalysator is dus kapot. Het voorste gedeelte was totaal vergruisd / gesmolten. Gruis met de stofzuiger verwijderd. Rest zag er nog redelijk goed uit maar kan gezichtsbedrog zijn. Nog steeds geen vermogen. Morgen de hele katalysator dan maar leeg halen.

Casper-emmen (0), 13 jaar geleden

2e katalysator vandaag uitgeboord en de Rio gaat weer als een speer. Geeft nogsteeds P0130 maar rijdt verder wel prima. Vraag is nu waardoor is de katalysator kapot gegaan, en waarom wil storing P0130 niet weg.
Wordt vervolgd.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Nou, je lambda sensoren meten geen verschil tussen de uitlaatgassen ivm het uitboren van de kat (die andere ook uitgeboord misschien?) en dan krijg je zo'n melding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.