Kia Rio: lekkende uitlaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i

beste mede mens,

de uitlaat van de rio lekt THV de flexibele uitlaat overgang, na de KAT en voor de 2e LAMBDA. uitlaatpasta werkt niet omdat er op dit stuk te veel beweging is, is dit een duur stuk om te vervangen? en is het aan te raden om orrigineele te gebruiken? en meteen lambda 2 ook vervangen (uiteraard WEL orrigineel)??
alvast bedankt, rick.

rickgilze

Geplaatst door rickgilze (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Uitlaat moet wel gerepareerd worden, anders krijg je uiteindelijk probelemen met de lambdasonde: foutmeldingen, lampje aan etc.
Op dit moment zie ik geen reden om die sonde ook te vervangen - tenzij je hem stuk draait bij het eruit halen indien dat nodig is.
Sonde gaat niet kapot van een beetje buitenlucht.

Harald1980 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is volgens mij wel een duur stukje uitlaat. De lambdasonde zou ik ook niet vervangen, ding is immers niet kapot. Is het niet meer te lassen?

hellbat (0) PRO, 13 jaar geleden

Losse flexibele stukken van verschillende diameters zijn bij de betere automaterialenhandel te krijgen. Wellicht goedkoper dan een originele nieuwe pijp.

rickgilze (0), 13 jaar geleden

[quote=Harald1980]Is volgens mij wel een duur stukje uitlaat. De lambdasonde zou ik ook niet vervangen, ding is immers niet kapot. Is het niet meer te lassen?[/quote]
lassen? het is niet eens af te dichten met uitlaat pasta!! scheurd telekns weer los. :S

rickgilze (0), 13 jaar geleden

[quote=hellbat]Losse flexibele stukken van verschillende diameters zijn bij de betere automaterialenhandel te krijgen. Wellicht goedkoper dan een originele nieuwe pijp.[/quote]
los te vervangen die flexibele stuk? hmm weet u een link met instructie? klink vaag dat enkel de expansie gedeelte te vervangen tov de rest van de stalen pijp...

is APS een goede die zulke dingen verjkoop?

Harald1980 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=rickgilze][quote=Harald1980]Is volgens mij wel een duur stukje uitlaat. De lambdasonde zou ik ook niet vervangen, ding is immers niet kapot. Is het niet meer te lassen?[/quote]
lassen? het is niet eens af te dichten met uitlaat pasta!! scheurd telekns weer los. :S[/quote]
Dus jij dacht dat het dichtsmeren met uitlaatpasta een sterkere verbinding opleverde dan wanneer je het zou lassen?

hellbat (0) PRO, 13 jaar geleden

APS tilburg zal het wel hebben, zoniet Besbo, Rotil of Maromax.

rickgilze (0), 13 jaar geleden

maar als ik enkel de flexibele overgang koop, moet ik de pijp er onderuit halen, lambda sonde loshalen. en dan de nieuwe overgang er tussen lassen. ofwel vervang die pijp en pakkingen ook meteen mee...???!!! toch? ofwel een complete buis met flex overgang affabriek er aan vast is toch veel makkelijker?

hellbat (0) PRO, 13 jaar geleden

2003 is een overgangsjaar. Geef ( of mail ) je kenteken even. Ik ben ervan uitgegaan dat je het latere type hebt, en daar zit de kat in de pijp die jij bedoelt. Die is aftermarket ( Nog) niet leverbaar dus dat is origineel Stealerwerk ( chingching kassa) Dan is het verschil tussen de pijp compleet vervangen en het stukje ertussenlassen ongeveer een €250,- gok ik.

rickgilze (0), 13 jaar geleden

[quote=hellbat]2003 is een overgangsjaar. Geef ( of mail ) je kenteken even. Ik ben ervan uitgegaan dat je het latere type hebt, en daar zit de kat in de pijp die jij bedoelt. Die is aftermarket ( Nog) niet leverbaar dus dat is origineel Stealerwerk ( chingching kassa) Dan is het verschil tussen de pijp compleet vervangen en het stukje ertussenlassen ongeveer een €250,- gok ik.[/quote]
ik kan je niet mialen, mail adres is prive, mail mijn even aub rickbmwATlive.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.