Land Rover Freelander: Sissens geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD4

Freelander 1, na lekkende brandstoffilter te hebben vervangen( achteraan in wielholte links) hoor ik een sissend geluid
bovenaan de uitgang van een ronde pot, waar onderaan een draaiklep is. Deze pot staat naast de pomp en de filter in hetzelfde gedeelte. De motor draait normaal tijdens het rijden,maar ik weet niet of het sissend geluid een normaal lawaai is , ik voel blijkbaar toch geen luchtontsnapping.
Heeft iemand een idee, Thanks

vandekastele

Geplaatst door vandekastele (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1350) PRO, 9 jaar geleden

Heb je luchtvering onder de auto ?

vandekastele (0), 9 jaar geleden

Het is een normale freelander 1 van 2004 TD 4, en van de vering denk ik niet dat er iets mis mis is, want als ik de motor laat draaien als het voertuig stilstaat hoor ik zo een sissend luchtontsnappend geluid aan de " ronde filter?"( enig idee, wat de benaming is) , maar ik ga nog eens alles vrijmaken met wiel eraf en motor laten draaien , en zeepsop om eventueel een luchtbelontsnapping te detecteren ...

kaleido 1 (1350) PRO, 9 jaar geleden

Hoeft niet perse lucht te zijn wat ontsnapt , het kan ook het sissen zijn van een vacuum lek , dus een zuigende sis.
Is de sis weg als je de motor uit zet ?
Maak anders eens een foto van dat ronde ding.

vandekastele (0), 9 jaar geleden

Heb geen luchtontsnapping geconstateerd, blijkbaar is het binnenin "de zwarte pot waar bovenaan 2 leidingen opkomen" dat het sissend geluid komt , maar de motor draait prima en het is misschien een normaal verschijnsel, waar ik tot nu toe gezien de ligging (in de achterwielholte l) nooit aandacht heb aan besteed.

vandekastele (0), 9 jaar geleden

Bijna 2 maand probleemloos gereden, zal dus na vervanging van de filter misschien een luchtbel geweest zijn ,die zichzelf heeft opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.