Land Rover Range Rover: ontluchten koelsysteem Rang Rover Sport 2.7 TD6

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7TD6

Beste,

sedert een 50.000 tal km krijg ik de melding dat het koelwaterniveau te laag zou zijn, maar in het expantievat staat de vloeistof perfect op maximum, dus verdenk ik een defecte koelvloeistof-niveau sensor.
weet iemand waar ik deze sensor kan terug vinden? in het expantievaatje is deze niet terug te vinden (zit deze soms ergens in het circuit?)
na dat ik de distributie riemen heb vervangen, heb ik de indruk dat het koelcircuit niet goed genoeg ontlucht is. er is geen probleem met de koeling, deze komt gewoon op temperatuur (mogelijk iets trager dan voor geen, heb er reeds gedacht om de termostaat eens te vervangen) en loopt niet warm,
maar naar mijn mening werkt mijn verwarming niet meer zoals voor dien, misschien lucht in het verwarmings radiatortje? heeft iemand een tip hoe het koelcircuit bij deze RR het best ontlucht wordt?

in afwachting,
grtn erik

de.rick2

Geplaatst door de.rick2 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

de.rick2 (0), 6 jaar geleden

probleem gevonden, radiator van de verwarming was vervuild, na reinigen alles ok

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.