Land Rover Discovery 2002: auto maakt vreemd geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

Hallo

Mijn Discovery met automatische transmissie maakt een vreemd jankend geluid tussen stationair toerental en 1300 a 1400 toeren. Het maakt geen verschil of ik rijd of stilsta en ook in welke stand de pook van de versnellingsbak staat maakt geen verschil. Heb de auto nu enkele maanden en dit geluid is er vanaf het begin, wordt niet meer en wordt niet minder. Ik heb al eens een specialist in automatische versnellingsbakken laten controleren maar deze kon niet zeggen of het wel of niet de bak was.
Iemand suggesties?

Groet Nico

range

Geplaatst door range (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

het gejank is weg boven de 1400 toeren begrijp ik ?
Het moet toch met een gedegen onderzoek te constateren zijn waar het gejank vandaan komt.
Er zit bv. genoeg olie in het systeem ?
Is het systeem al eens uitgelezen ?

range (0), 7 jaar geleden

De olie van de versnellingsbak is circa 15.000 km geleden vervangen (gespoeld volgens de vorige eigenaar). Ik ga binnenkort eens naar een andere specialist om de bak nogmaals te laten controleren.

range (0), 6 jaar geleden

Heeft enige tijd geduurd, de olie en de filter van de bak zijn vervangen en de bak is gecontroleerd. Het geluid is nog altijd aanwezig maar wordt niet erger of minder. Ik heb nu zo'n 35.000 km gereden met de auto en het geluid is niet verander. Zal wel bij de bak horen.

Groet

Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.