Mazda 626: ABS sensor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FP, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 66

Probleem met ABS sensor. Nieuwe sensor gekocht en aangesloten op contact (nog niet ingebouwd) Lampje ABS, TCS OFF en handrem blijven branden, de tekst TCS (bovenin display) gaat wel uit (brand ook indien ik de 'kapotte sensor' heb aangesloten). Is er nu nog iets meer stuk dan alleen de sensor? Of moet de sensor echt ingebouwd worden. Waarde van nieuwe sensor klopt wel (1,3 kOhm) en de oude is inderdaad stuk (variabele waarde).

Mazda komt nu niet door APK keuring, maar wil wel zeker zijn dat het alleen de sensor is. Helaas wil quickfit alleen 'eigen' sensor inbuwen en niet die ik heb gekocht. Weliicht zelf in te bouwen, maar dan wil ik wel zeker weten dat dat het enige is. Weet iemand wat ik nog meer kan proberen? Uitlezen van de storing was ABS sensor links achter en daar heb ik dus een nieuwe voor gekocht.

Alvast bedankt voor oplossing. Wil graag nog met de 626 blijven rijden want eigenlijk nooit problemen (ABS sensor rechtachter is al eerder vervangen)

Alvast bedankt.

MazdaHollie

Geplaatst door MazdaHollie (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Wat gaat er dan gebeuren als er nog meer aan de hand is ?
Je hebt hem al gekocht , je weet welke dat er stuk is , wat houd inbouwen dan nog tegen ?
Testen ,los aan de kabel werkt niet.
Kwikfit , is hij daar ook gekeurd en is daar geconstateerd dat de sensor defect was ?

MazdaHollie (0), 7 jaar geleden

Nee, is al lange tijd defect, maar er is maar 1 Mazda garage die fout kan uitlezen, dus daar paar weken geleden geweest. Een nieuwe sensor kost daar ruim 160 Euro, Nu een gekocht via Internet (45 Euro). APK loopt tot begin november. Had de sensor vast gekocht omdat Kwikfit geen 'proef' APK keuring mag doen. Daarna is de auto dus in principe niet meer gekeurd, vandaar vast sensor gekocht in de hoop dat aansluiten voldoende zou zijn. Als auto verder goed is dan (laten) inbouwen en anders maar weg doen? :-( Natuurlijk afhankelijk van wat de kosten worden. Zelf inbouwen is volgens mij namelijk ingewikkeld als je geen ervaring hebt.

Begrijp dus dat los aan de kabel onvoldoende is om het lampje uit te laten gaan. Jammer. Maar even kijken of iemand hem kan inbouwen.

MazdaHollie (0), 7 jaar geleden

ABS sensor ingebouwd door garage. Omdat het geen originele Mazda sensor was moest ABS systeem ook gereset worden. Nu zijn alle lampjes weer uit.
Probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.