Mazda 626: Geen lambda waarde sensor 1 op lpg

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

We zitten met een vreemd probleem ( al.langer waarvan we de oorzaak niet kunnen achterhalen).
Tijdens het rijden/stilstand of stationair /verhoogd toerental op lpg komen er geen waardes door op de uitlees applicatie-aplaratuur voor lambda sensor 1.
Op benzine wel alles door te lezen.

Met een multimeter aan de lambda stekker nagemeten krijgen we ten alle tijde gewoon waardes.(hier even filmpjes van gemaakt om dit aan te tonen)
Zo'n 1,5 jaar geleden bij Kees (VG392) de verdamper laten reviseren en verdeler laten reinigen. Na dit reinigen is de lpg ecu aan de computer gekoppeld en daar waren gewoon alle waardes uit lezen. Ook is het lpg systeem toen perfect afgesteld geworden.

even een aanvulling :
op benzine zie ik short term fuel trim netjes schommelen. long term doet het ook gewoon naar behoren (past zich zo nu en dan eens aan)
op lpg zie ik geen waardes bij short term fuel trim staan. de long term fuel trim past zich wel vaker aan op lpg zag ik.

klenghost

Geplaatst door klenghost (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

klenghost (0), 6 jaar geleden

De aftakking naar lpg computer veroorzaakt de storing. De lpg computer ziet wel de fluctuaties in lambda 1

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.