Mercedes-Benz 638: verwarming

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

Beste forumleden,

Ik heb een Mercedes vito w638 camperbusje Westfalia. De verwarming werkt niet naar behoren. Het display is al vervangen ook de kraan en het pompje zijn vervangen. Het probleem is niet opgelost. De kachel geeft wel warmte voor een minuut of 5 op een bepaalde stand in het rood maar daarna koud. Draai ik weer iets omhoog dan wederom warm maar na 5 minuten koud. Alleen op de hoogste stand in het rood dan blijft het warm maar wordt het erg heet. Volgens de garagehouder is er geen sprake van een temperatuur sensor maar de vraag blijft dan, wat kan het nu nog zijn? En heeft een vito w 638 110 D inderdaad geen temperatuursensoor?

Bij voorbaat dank voor jullie reacties

normi

Geplaatst door normi (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb je een display waarop je digitaal de temperatuur kan aflezen?

normi (0), 7 jaar geleden

Beste Jager,

Bedankt voor je reactie.

Nee, die heb ik niet. Niet voor de binnentemperatuur iig. Ik heb een soort boardcomputer maar dat is voor het campergedeelte. Daar kan ik wel de buitentemperatuur aflezen.

Ik schreef de display zie ik nu, sorry voor de verwarring. Stom, ik bedoel het mechanische bedieningspaneel van de verwarming. Dus waar de warm/koude knop instelling op zit en de knop bediening voor de luchtroosters(voeten/raam/etc). Die is dus al vervangen.

Grt

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Gaat de kachelkraan wel helemaal open als de knop op warm gezet wordt?

normi (0), 7 jaar geleden

Dat weet ik niet zeker maar hij wordt wel warm en als de stand op zijn hoogst staat heel er warm. De garagehouder heeft de kraan ook vervangen dus ik ga er maar vanuit dat deze naar behoren werkt. Het is een beetje een rare klacht natuurlijk, alleen warm/heet blijven op de heetste stand en op alle andere standen een minuut of wat warm waarna vanzelf koud.

Jammer dat er niet echt herkenning is van het probleem. Dat zou een heleboel op kunnen helderen.

Grt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.