MG : auto houdt in bij gas geven en vonkt vreemd

Bouwjaar: 1999

Bdp sensor/nokkenassensor defect , deze sensoren bepalen wanneer er een vonk plaats dient te hebben , werkt 1 van deze niet of niet goed , krijg je ook vreemde verschijnselen.
Of zit er nog een conventionele ontsteking op , dan zou de hallsensor in de ontsteking zelf een optie kunnen zijn.
Zoek een goede garage en laat ze wat ze roepen ook daadwerkelijk controleren.

Celaka

Geplaatst door Celaka (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor MG Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Celaka (0), 8 jaar geleden

Beste leden,

Twee maanden geleden is de distributieriem van mijn MG F versprongen. Hierdoor waren de kleppen beschadigd en ik de hele boel heb moeten laten vervangen. Hierna reed de auto een tijd goed tot vorige week. Steeds wanneer ik gas gaf en de auto toeren maakte hield hij in. Toen ik op een gegeven moment voor een stoplicht wilde optrekken viel hij helemaal uit en kreeg ik hem niet meer aan de praat. Ik heb e ANWB gebeld die hem na een tijd aan de praat hebben gekregen, maar ze hadden eigenlijk ook geen idee wat er nu precies mis was. De auto hield nog steeds in en ik ben naar de dichtstbijzijnde garage gereden.

De garage vermoed nu dat de distributieriem er een paar tanden naast zit mede omdat de auto voldoende benzine krijgt en vonkt maar wel op een aparte manier vonkt.

Ik heb daarom de gene opgebeld die de distributieriem er op heeft gelegd maar deze geeft aan dat dit niet mogelijk is. ''Wanneer de distributieriem er niet goed op zou liggen slaan de kleppen kapot net zoals de vorige keer is gebeurd''.

Ik zit dus met twee personen die wat anders zeggen, ik heb geen idee wat ik moet doen en hoop dat ik op dit forum geholpen kan worden.

Alvast bedankt!

arjenhofstra (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat wordt er bedoeld met 'op een aparte manier vonken'?
Wanneer de garage vermoedt dat de distributie niet op tijd staat dan zullen ze dat moeten controleren om te kijken of dat daadwerkelijk het geval is.
Verder zou ik de auto uitlezen en eventueel een compressiemeting uitvoeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je MG Overig of stel zelf een nieuwe vraag.