Mini One: Zetelleuning van bijrijdersstoel kan niet meer verzet worden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,
Heb pas een mini one gekocht en heb een probleem, de leuning van de passagier kan niet meer versteld worden. mag zoveel als ik wil aan de hendel links van de zetel trekken maar de leuning is niet te verstellen.
Is dit een gekend probleem en hoe is dit te verhelpen??



Alvast bedankt

lemajeur

Geplaatst door lemajeur (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini One? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Ja is een bekend probleem , mechanisme defect in de hendel , in het ergste geval moet er een compleet nieuwe rugleuning aan de stoel ,en dit is niet bij elk model mogelijk.
Heb hiervoor een keer een nieuwe stoel moeten plaatsen, omdat er in het mechanisme een stangetje gebroken was , wat niet te vervangen cq te repareren was , onbereikbaar.

lemajeur (0), 10 jaar geleden

ok,da ziet er dus niet goed uit.

alvast bedankt .

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Wil niet zeggen dat dit bij jou stoel ook het geval is , om er achter te komem zal de stoel eruit moeten , anders zie je niks.
Let op met de airbag stekkers los nemen , de auto daarna niet op contact zetten , anders moet je de boel laten resetten , airbag storing.

lemajeur (0), 10 jaar geleden

hallo,

Vandaag de zetel gedemonteerd,stang was niet gebroken. Het mechanisme eens goed ingespoten met kruipolie en gesmeerd. Na enkele pogingen werkte de leuningverstelling terug.

Ps: voor het demonteren van de zetel (losmaken van de kabels) min- pool van de batterij los maken en de sleutel uit het contact laten,anders problemen met de airbag.


Nog een kleine opmerking, telkens als ik uit de wagen kom en de deur dicht doe zit er statische elektriciteit op de auto. Is daar iets aan te doen?

Mvg.

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Dan heb je geluk gehad , scheelt toch een hoop euro s.
Succes met je mini.

lemajeur (0), 10 jaar geleden

Dank u, het is wel een leuke auto om mee te rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini One of stel zelf een nieuwe vraag.