Mini Cooper: Zwarte damp uit uitlaat.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600

Ik heb sinds enkele weken een probleem dat ik bij het rijden een serieuse rookwolk achter laat bij het rijden. De rook kleurt zwart. Het is precies een kacheltje wat op de baan rijdt. Een drietal weken geleden kreeg ik een foutmelding op mijn dashbord. De storing betekende bij controle in het boekje dat mijn "dieseldeeltjesfilter gestoord" is. Hoe ik dat kan verstaan is dat mijn roetfilter. De oplossing zou zijn dat ik met een warme motor en bij bedrijfstemperatuur aan aantal minuten in hoog toeren zou moeten rijden zodat het zich vanzelf zou oplossen. Nu heb ik preventief mijn mazoutfilter en luchtfilter al gewisseld maar er blijft maar serieuse damp uitkomen. Heeft iemand een idee hoe ik het probleem kan oplossen? Mijn auto heeft nu 78000 km. Hier en daar zegt iemand mij dat mijn roetfilter waarschijnlijk al verstopt is en dat zoiets nieuw plaatsen toch snel een grapje is van over de 1500 euro. Wie kan mij wat raad geven?

Donald_412

Geplaatst door Donald_412 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Donald_412 (0), 10 jaar geleden

Ik moet er wel nog bij vermelden dat de auto nog steeds goed trekt en dus geen verlies van vermogen heb. Alleszins niet dat ik ondervind.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.