Mini Cooper: Haperen tijdens stilstaan, optrekken en achteruit rijden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine

Hoi iedereen. Hierbij hoop ik iemand te vinden die meer verstand heeft van auto's dan ik. Ik zit in het midden oosten en de garage is gesloten ivm ramadan.. Wil graag weten of ik iets aan mijn probleem kan doen of dat ik echt naar een garage moet. Het is een automaat, bouwjaar 2008. Zodra ik de auto start, begint hij na een paar seconden te haperen en te trillen. Het snelle optrekken gaat niet meer.. Hij hapert als ik optrek de eerste paar meter. Daarna rijdt hij normaal. Met afremmen hapert hij niet, alleen als je net stilstaat weer. Ook met achteruit rijden heb ik dit probleem. Iemand misschien een idee wat er aan de hand is? Heb hem 3 maanden geleden gekocht. Het enige wat ik heb laten doen is remblokken en remschijven laten vervangen. Groetjes!

Elise393

Geplaatst door Elise393 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Het klinkt bijna alsof er een cylinder uitvalt.
Gaat er geen storingslampje branden of knipperen?

Elise393 (0), 8 jaar geleden

Nee er gaat geen lampje branden.. Daarom vond ik het al raar. Meestal als er iets motorisch is gaat er een lampje branden toch? Een vriend van me zei dat het misschien brandstof filter is?

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Tja, of het lampje is uitgeschakeld of kapot. Als je het contact aan zet, gaat het lampje voor motorfouten (engine check) dan wel branden?

Brandstoffilter lijkt me niet. Dan zou je bij rijden nog veel meer last van moeten hebben als bij stil staan, omdat je daar meer brandstof nodig hebt.

Ik zou toch proberen om op 1 of andere manier professionele hulp te krijgen, voor zover dat gaat waar je nu bent.

Elise393 (0), 8 jaar geleden

Ja dan gaat hij wel aan.. Okay bedankt in ieder geval voor je hulp. Dan maar even niet meer mee rijden. Het gebeurt ook niet elke keer. Vind het maar vreemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.