Mini Cooper: Motor oververhitting / Accu spanning

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: WMWMF31040TK, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 88

Als de riem kapot is , wat ik ook vermoed , ook NIET even naar de garage rijden !!!!!!!!
Ook een klein stukje in deze situatie doorrijden kan grote financieele gevolgen hebben , lampjes zitten er niet voor niets , is net zoiets als verkeerslichten , rood is stoppen , zijn er ook genoeg die dat niet doen , kassa , ik hoop dat je geluk hebt.

supersvekke

Geplaatst door supersvekke (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

supersvekke (0), 7 jaar geleden

Goeieavond allemaal,

Daarnet heb ik iets vreemd voor met onze Mini.
We waren op weg (korte afstand 10km) naar huis, toen plotseling het rode lampje van de accu naar boven kwam. dat vond ik al vreemd. maar 5 minuten later gaf hij ook aan dat de moter warm liep, het kwam er even in oranje op, maar 2seconden later kwam de rode melding al van de motor overhitting. toen ik thuis kwam heb ik hem stilgelegd en gelijk de motorkap opengetrokken. Nu het expansie vat van de koelvloeistof was nat, dus de vloeistof was ontsnapt (door de druk) en de koelvloeistoftank was precies overvult. even opengedraaid en plotseling zakte de inhoud tot net onder het minimum. wel vreemd. ook werkte de verwarming niet meer tijdens het rijden.

Type; Mini-N (Cooper) variant MF31.

iemand die een idee heeft?

alvast hartelijk dank.

Punt (35) PRO, 7 jaar geleden

De dynamo wordt door een riem aangedreven met vaak ook de waterpomp.

Zeer waarschijnlijk is de riem er niet meer . Door rijden met die melding is niet aan te bevelen .

Door oververhitting is de koelvloeistof uit het systeem naar buiten gekomen en daarom geeft de verwarming er de brui aan .

Nu maar hopen dat er geen gevolgschade is aan de motor!

Laat een ter zake kundige naar kijken .

Succes.

supersvekke (0), 7 jaar geleden

Bedankt Punt voor de snelle reactie.
het is donker buiten dus zie niet veel. morgen in de dag kijk ik er eens te goei naar. we hebben niet heel ver gereden nadat de melding verscheen. maandag ga ik hem ook laten uitlezen door de garage. hopelijk kost dit geen stukken van mensen. (hebben hem in oktober pas gekocht 2dehands. met 65.000km op de teller, wat ik dacht was dat een koopje voor een auto van bijna 10 jaar).

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

Ik denk ook v-snaar/multiriem kapot....uitlezen hoeft in dat geval niet.

supersvekke (0), 7 jaar geleden

Vandaag bekeken en zoals jullie vermelden de riem is volledig afgescheurt. maandag laat ik hem ophalen door de garage. alleszins bedankt voor jullie snelle en juiste antwoorden.

hopelijk geen te zware kosten.

groeten Sven

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

De meeste kosten zullen het ophalen van de auto zijn....succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.