Mitsubishi SPACE STAR: Bokkende automaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4G18, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 72

Betr. Space Star 1.6 automaat uit 2004 met 85000 km. Volgende euvel doet zich al langere tijd voor maar lijkt langzaam erger te worden: bij koude motor bokt de automaat enorm bij het schakelen van 1 naar 2. Hij wacht heel lang met overschakelen en schiet dan met een klap in 2. Als dit een keer gebeurd is schakelt hij verder redelijk normaal, maar wel nogal gezapig. Je moet de kickdown behoorlijk aanspreken want aan terugschakelen lijkt hij een hekel te hebben. Als hij daarna opschakelt lijkt hij even een halve tel in te houden.
Zolang de motor koud is duwt hij ook behoorlijk door als je afremt voor een bocht bijv. Ik vind een stationair toerental van ~ 1700 toeren koud ook vrij hoog, wellicht dat dat er mee te maken heeft. Als je wegrijdt in 2 gaat het prima en dat doe ik dan nu ook maar. Als je met de hand schakelt treedt het probleem ook op, maar zoals gezegd: eenmaal een keer geschakeld van 1 naar 2 gaat het een stuk beter. De bak is al eens gespoeld, maar dat heeft niets geholpen. Verder is de nokkenas sensor vervangen en de linker aandrijfas omdat daar een beetje speling op zat, maar het probleem is gebleven. De unversele garage waar ik ben denkt aan de ECU of de bak zelf, beiden nogal prijzige reparaties voor zo'n oude auto. Iemand nog hints of tips? Alvast bedankt!

MWieland

Geplaatst door MWieland (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cat.qatar (0), 7 jaar geleden

Is een automaat ecu niet uit te lezen zodat je de parameters kunt volgen tijdens rijden??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.