Mitsubishi SPACE STAR: onregelmatig lopen en afslaan in stationair

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4G13, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Dag allemaal, Ik hoop dat een van jullie met deze kerstdag mij toch van wat advies kan voorzien. Ik loop nu al een paar maanden met een slechtlopende auto. Het is begonnen na vervangen van alle riemen ben teruggegaan naar garage en toen leek het alsof die niet helemaal goed op tijd stonden.Dat is verholpen en heb toen 3000 km met vakantie zonder problemen gereden. Bij thuiskomst en na 2 weken stilstaan niet meer kunnen starten er is toen een 2e hand ontsteking in gegaan dat leek te helpen maar geleidelijk kwamen problemen terug nu in de vorm van afslaan in laagste versnelling afremmen in de bocht etc. Deze klachten waren in eerste instantie niet constant en ik dacht aan het zich opnieuw moeten inleren van de motor....,kou vocht etc. , slecht schakelen. Aangezien het bleef ook nieuwe bougiekabels en accu erin gezet en onlangs nieuwe busjes voor de versnelling omdat het leek dat die niet in goede versnelling te krijgen was

Het is voor mijn garagist een raadsel alles helpt maar voor even..maar ik kan er eigenlijk niet mee rijden. Klachten nu:

Onregelmatig lopen en afslaan in stationair en als ik gas geef en wil rijden gaat het hinken en stotteren slaat bijna af en geen trek vermogen meer.

Verschillende hebben al geprobeerd idee auto uit te lezen maar krijgen dan de melding dat de cpu niet te vinden is ?

Hoop dat iemand mij op een spoor kan brengen.
ps) Ik heb mijn autosleutels thuis aan een magneet hangen en heb al van iemand gehoord dat dit problemen kan brengen. Kan dit een orrzaak zijn ??

Dank bij voorbaat Ruth

droppie14

Geplaatst door droppie14 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

sleutels met electronica aan een magneet hangen is nooit een goed idee, maar of dat in dit geval ook de oorzaak is, weet ik niet.
Met uitlezen geen contact met de CPU kan diverse oorzaken hebben, o.a te weinig spanning (accu zwak) of niet de geschikte apparatuur.
Al bij een Mitsubishi dealer geweest?

Highway (115) PRO, 7 jaar geleden

Deze motoren zijn nog al gevoelig voor een lege accu. De gasklep moet dan schoongemaakt worden. De auto is dan weer in zijn basis stand. Ik weet zo niet of alleen de klep schoonmaken afdoende is kan zijn dat er een speciale procedure uitgevoerd moet worden.

droppie14 (0), 7 jaar geleden

Dank Hans4040 en Highway. Nee ik ben nog niet naar mitsubishi dealer geweest omdat het tot nu steeds een voordehandliggende reden leek. Ik ga dit igv doorgeven aan garage mannetje.

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Vervuild gasklephuis met dichtgekoolde vacuumaansluiting van de egr/carterventilatie komt nog wel eens voor.

TaurusNL (0), 5 jaar geleden

gasklephuis zou je zelf kunnen doen. kijk naar de filmpjes op youtube en koop dit: https://www.winparts.nl/filters-vloeisto...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.