Nissan Primera: Verkeerd Aangesloten kapotte Zekering?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo
Ik hoop dat er iemand helderheid kan scheppen over het volgende probleem.
Mijn schoomoeder haar primera stopte opeens met rijden er vanuit gaande dat het de accu was heeft ze een andere accu ering gezet
daarbij heeft ze de + en - verkeerd aangesloten toen ze het weer goed had aangesloten heeft ze even gereden ongeveer 20KM en toen stopte de auto weer toen heeft ze de auto laten staan en heb ik ernaar gekeken, even gemeten en ja de dynamo was kapot.
ik heb een nieuwe dynamo gehaald en aangesloten, doorgemeten en 14.7 volt op de dynamo maar niets op de accu. beetje vreemd dus ik heb een start kabel tussen de dynamo + en de accu + verbonden en ja hoor alles doet het weer, probleem is echter dat ik de kabel niet kan laten hangen ik denk nu dat er een zekering verbrand is met het verkeerd aansluiten maar ik weet nagenoeg niets van deze auto ik heb de draadboom nagelopen maar kan geen zekering vinden welke de boordlampjes en de auto weer aan de gang kunnen brengen. ik denk er nu over om een permanente dikke kabel ertussen te plaatsen zodat het werkt maar ik ben bang dat mocht ze het weer eens verkeerd aansluiten dat alles dan geroosterd word.
Ik hoop dat er ergens een zekering zit die dit normaal gesproken voorkomt en dat ik deze simpelweg kan vervangen graag zou ik wat info hebben over dit onderwerp.
Alvast bedankt

Fwendly

Geplaatst door Fwendly (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

De zekeringen bij de accu ook goed,daar moet je het probleem zoeken. Het kan ook een stukje weerstanddraad zijn die als zekering word toegepast.

Hans

Fwendly (0), 15 jaar geleden

hoi bedankt voor de snelle reactie
Weerstanddraad ? hoe zit dit eruit ?
en weet je mischien waar dat ongeveer zit? alles is namelijk in een bundel ingepakt
ik heb 1 zekering gevonden nabij de accu maar deze is ok

bedankt,

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

In de motorruimte moeten nog meer zekeringen zitten waaronder ook de hoofdzekering,dus even rustig gaan zoeken. Zit bij de accu plus die aftakking wel goed,dit geeft ook wel eens een probleem.

Hans

hansfw (0) PRO, 15 jaar geleden

Aan de linker kant achter de accu zit een zekering kast waar een 75a zekering in zit deze is stuk
hansfw

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.