Nissan Micra: Nieuwe sleutel afstandbediening werkt niet

Bouwjaar: 2005

Bij aanschaf van de auto zat maar 1 sleutel. Bij sleutelmaker eentje bij laten maken maar het lukte hem niet om via de ene methode (kastje aan OBD) de sleutel in te leren. Via een andere methode is de startonderbreking (NATS?) overgezet, kortom met de sleutel kun je prima handmatig de auto openen en hem starten. Om de afstandbediening ook aan de praat te krijgen zegt hij een pincode nodig te hebben. Zijn er geen andere mogelijkheden? Ik dacht dat de code slechts nodig was voor de startonderbreking maar dit is dus wel gelukt.

pbd

Geplaatst door pbd (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Er is een code nodig om de sleutel in te leren. In datzelfde proces worden ook de handzenders aangeleerd. Dit gaat met de merktester en altijd beide sleutels meenemen.

pbd (0), 7 jaar geleden

Dank voor je reactie, de code hebben we inmiddels verkregen door deze te berekenen dmv de code uit het handschoenenkastje. De reservesleutel is nu succesvol ingeleerd, helaas geeft de originele sleutel nu geen reactie meer, open/dicht doet niets en starten lukt alleen nadat eerst een keer gestart is met de reservesleutel. Wat zou dit kunnen zijn? We hebben opgegeven dat er 2 sleutels waren en het systeem gaf aan dat het bij beide sleutels succesvol verlopen was. (zelfs een tweede keer geprobeerd).

pbd (0), 7 jaar geleden

update: de originele sleutel hebben we niet aan de praat kunnen krijgen, de sleutelmaker heeft een nieuwe sleutel bijbesteld incl. nieuwe electronica. Inleerproces opnieuw doorlopen en ook deze nieuwe sleutel weigert dienst. Openen/sluiten wil dus niet en starten ook niet. Iemand nog een idee?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Vooral blijven tobben en niet even langs je dealer gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.