Nissan ALMERA TINO: Afslaan motor.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: QG18, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Ben woensdag 30-11 naar de nissan garage geweest met een moterstoring lampje aan, nadat de motor tijdens het rijden diverse keren afsloeg en daardoor geen stuurbekrachtiging meer had en geen goed werkende remmen. In de garage kwamen ze er snel achter dat het storing P0335 was en wat aangeeft "P0335 Krukaspositie-sensor "A", onjuist signaal". Een onjuist signaal dus en toch een nieuwe position&phas plaatsen voor 230 euro. Volgende dag viel de motor dus toch gewoon weer uit.
Heb toen andere benzine getankt, euro95plus en tot nu toe nog niet afgeslagen. Waarom zijn garage toch zo eigenwijs, als er duidelijk staat dat de storing die gemeld wordt, niets te maken heeft met deze melding.

gersonpedia

Geplaatst door gersonpedia (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Hoe bedoel je eigenwijs?
Als je geen goed signaal van de krukaspositie sensor krijgt, dan slaat de motor af.

De gemelde storing had dus wel degelijk met de melding te maken en kon daar ook door worden veroorzaakt.
Blijft de mogelijkheid over dat er tegelijk meer storingen aanwezig zijn die de motor laten afslaan.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Als er duidelijk staat dat de storing die gemeld wordt, niets te maken heeft met deze melding???

Waar staat dat dan??


Ik zou eerder aan een kettingprobleem denken.

gersonpedia (0), 7 jaar geleden

Dat heb ik eerder op een forum gelezen, van een monteur aan zijn Nissan collega's, waarschuwde dat deze melding veroorzaakt werd door een ander probleem en dat het werd opgepakt met deze melding, enstige motorstoring.

gersonpedia (0), 7 jaar geleden

Ik rij nu een aantal dagen met de euro95plus en de motor is niet meer afgeslagen en de motor draait ook veel mooier.
Ik vind dus nog steeds dat de nissan flink in gebreken is gebleven met de dure oplossing van 230euro, terwijl de benzine de grote schuld is van alles. Ik mag hopen dat nissan monteur dit ook opnemen in hun poging om andere nissan rijders voor deze kosten te bekoeden.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Waar komt de opgeven storing dan vandaan??

Als een motor afslaat door brandstofgebrek, verkeerde brandstof of door de koppeling op te laten komen in de versnelling dan wordt die code niet gezet.

gersonpedia (0), 7 jaar geleden

Ik ben geen monteur, ik had dit vernomen op een forumsite, gevonden via google. Het is trouwens een automaat en vermoedelijk één of meerdere bobines.
Einde topic.

kaleido 1 (985) PRO, 7 jaar geleden

Vreemd verhaal , ik ben wel benieuwd wat voor benzine er voor die tijd getankt werd ?

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

[quote=gersonpedia]Dat heb ik eerder op een forum gelezen, van een monteur aan zijn Nissan collega's, waarschuwde dat deze melding veroorzaakt werd door een ander probleem en dat het werd opgepakt met deze melding, enstige motorstoring.[/quote]
De ene melding "ernstige motorstoring" is de andere melding "ernstige motorstoring" niet.
Er zijn tientallen redenen waarom die melding kan komen en die zijn niet met elkaar te vergelijken als je de uitgelezen foutcode niet weet of als die uitgelezen foutcode per geval verschillend is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.