Nissan ALMERA: versnelling blijft hangen bij starten motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QG18, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Als ik een tijdje gereden heb daarna parkeer, en even later weg wil rijden . kan ik de motor starten met de koppeling ingedrukt. laat ik de koppeling opkomen dan slaat de motor af. op de een of andere manier staat de versnellingsbak niet in zijn neutraal
stand. de versnellingspook is met geen mogelijkheid in een versnelling of achterruit te krijgen

koppelen en ontkoppelen gaat dus wel

. Als ik de motor stop lukt het als ik het mij goed herinner wel om de versnellingspook in de 1-2-3-4 en achteruit te zetten.

Na een kwartier stoppen /starten /aanduwen met de versnellingspook rotzooien is het probleem dan in eens weer weg voor een week of twee of soms een dag.Het gebeurt nooit als de auto een dag stil heeft gestaan. (kan ook toeval zijn ) Heeft iemand enig idee wat er mis is?

hajo65

Geplaatst door hajo65 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 7 jaar geleden

Controleer je schakelgebeuren eens op slijtage , is dit in orde , zou het in de versnellingsbak kunnen zitten.
Als je bij aankomst de auto in zijn vrij weg zet , is het probleem er dan ook ?

hajo65 (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Fijn dat je mee wilt denken, Ik probeer de auto altijd in zijn vrij weg te zetten. kan zijn dat ik dat in die paar gevallen niet gedaan heb. Goed idee. Ik zal morgen eens kijken wat er gebeurt als ik de auto in zijn versnelling uit zet en een tijdje laat staan. Waar moet ik op letten als ik het schakel gebeuren op slijtage controleer? Bedankt voor je hulp

kaleido 1 (1610) PRO, 7 jaar geleden

De aansluitingen op de bak oa. of daar alles vast zit en juist werkt , de afstelling van het mechanisme of dit niet kan verlopen en dergelijke.
Vrije beweging van de pook , dat deze nergens door belemmerd wordt , schakelkabel/stang slijtage/rafels roest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.