Oldsmobile Cutlass: Schakelen automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3L V6 AUT

Goede middag,


Ik rij een Oldsmobile Cutlass Cierra al ruim een jaar rond op Aruba. Geen problemen tot dusver. Maar nu begint hij wat vreemd te schakelen. Zeker als ik stil sta voor het stoplicht bijvoorbeeld. Dan duurt het lang voordat hij van de 1ste naar de 2de versnelling overschakeld ( en ook doorschakeld). Hij rijd dan in een veel te hoog toerental. Soms helpt het als ik even het gas loslaat. Dan schakeld hij meestal wel over. Oliepeil versnellingsbak +motorolie is op peil. Dit probleem is erger als hij de hele dag in de zon gestaan heeft, en ik dan 's middags de auto pak. Dan duurt het eigenlijk veel te lang dat hij overschakeld. Lekkages heb ik eigenlijk niet. Hij lekt een klein beetje vanuit de leiding van de oliekoeler. Maar daar kan het toch niet aan liggen.
Gisteren had ik ook bijna geen vermogen met optrekken bij het stoplicht.

Gaarne uw advies.

Marcel.

marcel10

Geplaatst door marcel10 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Oldsmobile Cutlass? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

je kunt je bakolie met filter vernieuwen(zou ik doen) en misschien heb je dan geluk maar mestal is dit het begin van een versleten automaatbak

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk eens naar de kleur van de olie als dit niet meer rood is maar bruin en het verbrand ruikt is het einde van de autom.bak in zicht. Als de olie nog wel rood is zou je eerst de rembanden kunnen (laten) afstellen en eventueel de olie verversen en het filter vernieuwen.

Hans

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

wat robbie al zegt, miss dat het filter dicht zit, want onderhoud wordt er aan dit soort auto's niet gepleegd. nieuw filter met olie zal je ongeveer 100 euro's kwijt zijn maar als de bak op z'n eind is dan is dat weggegooid geld. is de olie zoals hans zegt behoorlijk zwart/bruin en stinkt het verbrand.... dan is het einde bak. en eigenlijk ook einde auto. toevallig ben ik net met zo'n ding bezig geweest, kwam uit zwitserland en was net belastingvrij en ik heb d'r van de week dus net ondergestaan en om de bak te vervangen moet het hele subframe d'r onderuit... da's dus een arbeidsintensieve en dus dure reparatie. rembanden stellen kun je vergeten in deze bak.
Toch zou ik nog even 2 mogelijkheden willen aangevden 1e kijk of de vacuumslang niet van het potje op de bak afligt en 2e kan de governor een soort oliepomp versleten zijn. dit geeft ook van dit soort problemen. vorige week heb ik bij chevrolet onder de profs nog foto's van zo'n bak geplaatst
zal ff verwijzing hier plakken, daar kun je ook het vacuum potje op zien.
probeer ergens een sloopbak vandaan te halen (florida is ook niet ver) en een handigerd die het goedkoop voor je kan doen of koop anders een andere, zo duur zullen ze daar ook niet zijn (hier varieert de prijs op marktplaats van 700 tot 1750 euro).

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

moet je nog meer foto's?
meld je maar ff weer hier

gr
Peco Power

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Sloop?

jvr (0), 14 jaar geleden

Marcel,

Vaak kunnen transmissieproblemen voorkomen en verholpen worden door (tijdig) vervangen van transmissieoliefilter + olie. Let op: teveel olie is bijna net zo slecht als te weinig olie.

Transmissieolie niveau wordt bijna altijd gecontroleerd met warme draaiende motor en als door alle gangen geschakeld is! Het niveau bij peilstok stijgt namelijk weer langzaam als motor af gezet wordt door terugloop van olie uit leidingen enz. Zo lijkt het of het niveau goed is terwijl dit niet zo is. Manier van peilen staat in instructieboekje.

Gr,
Jvr

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi JVR, Reageren op zo,n oud topic waar door de topicstarter nooit meer op is gereageerd is weinig zinvol, kijk bij antwoorden op een probleem even naar de datum waarop het gestart is en wanneer er voor het laatst gereageerd is. In dit geval al meer dan een jaar geleden.

Groeten

Mercury. moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Oldsmobile Cutlass of stel zelf een nieuwe vraag.