Opel CORSA-C: Knipperende a op het dashboard na starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: Z10XE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 43

Toen ik vandaag weg wilde rijden, begon de A op mijn dashboard te knipperen (het starten lukte wel gewoon). Ik heb geprobeerd om hem in de stand voor handmatig schakelen te zetten, maar dit lukte niet. Toen ik gas gaf, gedroeg hij zich alsof hij in de neutraal stond.
Ik heb hem uitgezet en daarna opnieuw gestart en toen was het probleem meteen opgelost en kon ik wegrijden.
Weet iemand wat dit kan zijn geweest? Is het nodig om hiermee naar een garage te gaan? Of kan ik beter doorrijden en afwachten of dit nogmaals voorkomt? (en hopen dat dit een eenmalige storing was) Er staat momenteel bijna 3 ton op de teller en er is nog nooit een groot defect/probleem geweest. Wel heb ik de laatste tijd het idee dat hij te vroeg naar een hogere versnelling schakelt (hij zit bij 50 km/u in de 4de versnelling en schakelt vlak voor 60 km/u door naar de 5)

Astrid184

Geplaatst door Astrid184 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Je kunt hem zondermeer natuurlijk bij de dealer uit laten lezen op storingen , want als ik het zo lees is het een kwestie van tijd , dat de problemen groter gaan worden.

Astrid184 (0), 7 jaar geleden

Heb je ook enig idee wat het kan zijn? Want dit probleem is slechts 1 keer voorgekomen. Vandaag ook zonder problemen naar mijn werk en weer terug naar huis kunnen rijden.

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Nee , kan door meerdere zaken worden veroorzaakt , na 300000 km is de kans op storing door slijtage natuurlijk aanwezig , vervuiling van de bakolie bv.

Astrid184 (0), 7 jaar geleden

Joh, echt waar, na 300000 is de kans op storingen groter? Dat had ik zelf nog niet kunnen bedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.