Opel OMEGA-B: Auto rookt soms???

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Hallo, heb pas een omega b2 gekocht, is wel nog wat opknapwerk aan maar nu zit ik met het volgende...
Wie kan me vertellen wat het is, soms rookt mijn omega voor het rechtse voorwiel, komt uit een collector precies maar zou niet weten van wat, als hij begint te roken hoor ik precies ook een soort koeling opspringen, doch de hoofdkoeling is het niet... hij rookt gedurende een paar minuten heel fel en vh moment dat de (koeling)? Afspringt stopt hij ook met roken...[url=https://s24.postimg.org/xbyxut3ed/IMG_20...][img]https://s24.postimg.org/j5j6zksj5/IMG_20...[/img][/url]

Rudiv

Geplaatst door Rudiv (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1605) PRO, 7 jaar geleden

Ik denk dat je standverwarming er op hebt zitten , lijkt me de uitlaat te zijn op de foto , komt hij soms uit zweden of daar omtrend ?

Rudiv (0), 7 jaar geleden

Standverwarming? Weet je eventueel een oplossing, nee is een belgische wagen, is toch in belgie de eerste x ingeschreven, en enkel belgische papieren bij...
Ken je een bepaalde manier dat ik dit kan testen?
Thanks alvast voor de snelle reactie...

kaleido 1 (1605) PRO, 7 jaar geleden

Kijk eens of er waterslangen aan het systeem zitten .

Rudiv (0), 7 jaar geleden

Hey kaleido, bedankt voor de info, is inderdaad de standkachel, het gloeielement daarin springt blijkbaar mee aan als de wagen koud heeft en het buiten kouder is dan 5 graden om de wagen sneller op te warmen, gloeiijzer dus stuk en creeert idd deze rook, fiche uittrekken en wagen warmt gewoon trager op, ga het laten vervangen deze week, nogmaals bedankt maat!!

Rudiv (0), 7 jaar geleden

Opgelost by kaleido's tip... zie topic

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.