Opel Astra: parkeersensoren Astra G

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Heb net een Astra G stationcar gekocht, aangezien het laten inbouwen van parkeersensoren achter door de dealer voor mij veel te duur is wil ik dit na lang zeuren van moeders zelf proberen. Aangezien ik weinig sleutel ervaring met auto's heb en toch enigszins voorbereid aan de gang wil gaan heb ik de volgende vragen:
- welk merk sensoren is kwalitatief goed
- op welke plek kan ik met de bedrading van de sensoren "naar binnen", de kofferruimte in
- kan ik het geheel gewoon aansluiten op de draad van de achteruitrij lamp
- verdere tips/suggesties? (scheiden is geen optie)

astranaut

Geplaatst door astranaut (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

robert10078 (0), 16 jaar geleden

Ik heb slechts één tip:
Niet "knoeien" met bedrading of electronica van moderne auto's. De kosten die je je denkt te besparen door dit zelf aan te sluiten (en dan ook nog niet fabrieksmatig) zijn niets bij de kosten die je later "gepresenteerd" krijgt van de dealer om de talloze foutmeldingen en storingen te laten herstellen.

Misschien is het een optie om eens met zijn tweeën flink te oefenen met de Astra zodat je goed kunt inschatten waar "de achterkant ophoudt". Is gezellig, veel goedkoper, en heel veel minder frustraties dan het geknoei met parkeersensoren.

Robert

zazkar (0), 16 jaar geleden

mee eens,

heb zelf ook gehoord naar de prijs om parkeersensoren op mn astra break te plaatsen. Zou me 425 euro kosten plaatsing en bumber in carroseriekleur inbegrepen.
Niet goedkoop, maar door de complexiteit (en electronica) bespaar ik mezelf de miserie...


gr,
Yannick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.