Peugeot 206: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4HDI

naar aanleiding van mijn topic hier:
[url]http://www.peugeot206.nl/modules.php?nam...[/url]

Ik wil graag cruisecontrol op mijn peugeot 206 (juni 2006, 1.4 HDI multiplex).
Dat is op zich niet lastig: Ik heb een cruisecontrol hendel gekocht en ingeplugd in de com2000 poort.
De auto heeft een electronisch gaspedaal, een koppelingsschakelaar en een dubbelfunctieschakelaar op het rempedaal (4 draden) deze werken allemaal. Ook het bedieningspookje werkt, dat kun je checken met PPS.
Dus een kwestie van aanzetten in de ECU/BSI met PPS en klaar! Maar niet heus :-(

Het aanzetten van de cruisecontrol met PPS (Peugeot Planet System) wil niet. Het aanzetten moet gebeuren op 3 plekken.
op 2 plekken in de ECU (dit gaat goed!) en op 1 plek in de BSI en daar zit het probleem.

Na het selecteren van de correcte 'snelheidsregeling type 1 zonder begrenzer' en het telecoderen komt er bij te staan: 'ongeldige waarde' (ook de andere types snelheidsregelaars zijn geprobeerd zonder effect).

Er hebben 2 mensen naar gekeken die er veel vanaf weten maar ze krijgen het niet voor elkaar.
Het is geprobeerd via het menu van de 206MUX, de 206+ en zelfs via de 307 want dat wil ook nog wel eens werken, maar helaas, ook het apart aanzetten van de koppelingspedaalschakelaar hielp niet. Hij blijft de melding geven in de BSI: 'ongeldige waarde'

Mijn vraag is nu:
Is er een Professional (of iemand anders) die hier eerder mee te maken heeft gehad en die een oplossing weet ? Helpt het bijvoorbeeld om de BSI/ECU te laten updaten naar de nieuwste versie (bij de Dealer) en het dan weer te proberen? Of is dat geen goed idee?

Alle reacties zijn welkom!

Groeten Martin

MiniJumboDriver

Geplaatst door MiniJumboDriver (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou hier m'n vingers niet aan branden en een een cc van Jan Goud er in zetten ! Volgens mij is de 1.4 hdi niet met cc af fabriek leverbaar geweest. Dus de software is niet voorbereid (vrees ik ). Je kan eens proberen om een andere motor variant in de bsi te programmeren en verder zou ik het ook niet weten.
Ik doe het eigenlijk niet meer op deze manier omdat de garantie eigenlijk vervalt als je dit doet of je hebt hem eindelijk aan de de praat en na een (verplichte)software update van het 1 of ander werkt het hij niet meer.
Succes

MiniJumboDriver (0), 14 jaar geleden

ik lees hier dat het softwarematig geblokkeerd kan zijn.

Misschien heeft de poster 'Klein Duimpje' de oplossing, probleem is dat ik hem niet kan emailen of andere manier kan benaderen, is er een MOD die dat kan regelen ? De oplossing is nooit op het forum gezet helaas :-(

MiniJumboDriver (0), 14 jaar geleden

De 1.4 HDI is wel leverbaar geweest met cc fabriek af. De optie zit ook in de software, alleen is waarschijnlijk geblokkeerd? Vandaar de melding 'ongeldige waarde' bij het instellen van de BSI ?

[quote=peugeottechnieker]Ik zou hier m'n vingers niet aan branden en een een cc van Jan Goud er in zetten ! Volgens mij is de 1.4 hdi niet met cc af fabriek leverbaar geweest. Dus de software is niet voorbereid (vrees ik ). Je kan eens proberen om een andere motor variant in de bsi te programmeren en verder zou ik het ook niet weten.
Ik doe het eigenlijk niet meer op deze manier omdat de garantie eigenlijk vervalt als je dit doet of je hebt hem eindelijk aan de de praat en na een (verplichte)software update van het 1 of ander werkt het hij niet meer.
Succes[/quote]

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Jakje, probeer EERST in de BSI te programeren, dan krijg je als het goed is een melding welk type je moet programeren in de resterende computer.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Je moet geluk hebben. Ook wij krijgen wel eens de vraag om een ori snelheidsregeling te monteren en te telecoderen. Als je zeker weet dat de instellingen voor de snelheidsregeling goed getelecodeerd staan in de div. EBE's en hij werkt niet, dan is er maar 1 oplossingen: een aftermarket bijv. John Gold er in!

MiniJumboDriver (0), 14 jaar geleden

[quote=fordmonteurtje]Jakje, probeer EERST in de BSI te programeren, dan krijg je als het goed is een melding welk type je moet programeren in de resterende computer.[/quote]
De BSI is als eerste geprogrameerd, dan kun je kiezen uit: geen snelheidsregeling, type 1 zonder begrenzer, type 2 zonder begrenzer en met begrenzer. Ik heb type 1 zonder begrenzer, als we dat telecoderen krijgen we de melding: 'ongeldige waarde' Dit krijgen we ook bij de 2 andere types.

[quote=hans4074]Je moet geluk hebben. Ook wij krijgen wel eens de vraag om een ori snelheidsregeling te monteren en te telecoderen. Als je zeker weet dat de instellingen voor de snelheidsregeling goed getelecodeerd staan in de div. EBE's en hij werkt niet, dan is er maar 1 oplossingen: een aftermarket bijv. John Gold er in![/quote]
Zou een BSI/ECU update misschien effect hebben ?

Groet Martin

harry4203 (425) PRO, 14 jaar geleden

zou kunnen, maar ook dat is een kwestie van uitproberen.

MiniJumboDriver (0), 14 jaar geleden

BSI/ECU software update geprobeerd bij een (kleine) dealer, bleek al over de laatste software te beschikken. Met uitzondering van een specifieke brandstof probleem update. Nog een poging gedaan de CC aan te zetten wat uiteraard niet lukte; de software pikt het niet, lijkt geblokkeerd te zijn.

Ik ga nu een JohnGold erin zetten met een originele hendel.
case closed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.