Peugeot 306: Vreemd (schurend) geluid bij afremmen op de motor (aandrijving)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 75 PK 100.000 km

Al enkele maanden rij ik rond met een probleem met mijn auto. Het rare is dat ik soms een paar honderd kilometer kan rijden zonder problemen en dat het dan weer terug komt...

Ik heb er ook een filmpje van gemaakt, want niemand wist precies wat het was.

- Het probleem is in eerste instantie ontstaan bij de langere afstanden. Ik reed op de snelweg met +- 120 km/h en plotseling kwam er een raar schurend geluid (voor mijn gevoel linksvoor). Als ik verder accelereerde tot bijv 140 km/h verdween het geluid grotendeels, maar zo gauw ik stop met accelereren (dus afremmen op de motor) dan komt het geluid weer tevoorschijn. Eerst was het vooral bij hoge snelheden, maar nu is het ook als ik 50 t/m 100 km/h rij..

- Daarna is het enkele 100 kilometers verdwenen en toen kwam het weer terug....

- Nu valt het op dat het steeds vaker voorkomt en ook bij de wat kortere afstanden.

Op advies heb ik de versnellingsbak vervangen, want iemand dacht dat het de primaire of secundaire as was en de koppeling moest ook worden vervangen dus heb ik alles in 1 keer gedaan. Hiermee was het probleem niet verholpen.

Ik heb gebeld met iemand van problemcar zelf en hij gaf aan dat het misschien de homokoneten waren (trouwens heel netjes te woord gestaan!) ...hij gaf de tip om daarnaar te kijken en eventueel vet erin spuiten. Ik heb al eerder homokoneten bij mijn vorige auto vervangen omdat ze een bonkend geluid maakte....dit is nu (nog) niet het geval.

Heeft iemand tips of ideeën? het is een geluid waar je niet echt fijn mee rond rijdt, dus ik zou blij zijn als ik de oorzaak kan vinden.

Youtube filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=vCRSrVZ8r...

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=vCRSrVZ8r...[yt]

Alvast bedankt.

jeroenpeugeot

Geplaatst door jeroenpeugeot (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 10 jaar geleden

Heeft de rechter aandrijfas geen steunlager , die lawaai maakt ?

Jacob1985 (0), 10 jaar geleden

Idd steunlager misschien

jeroenpeugeot (0), 10 jaar geleden

Hmm, zelf ben ik niet echt autotechnisch...., maar ik ben ook een keer bij een garage geweest (meerdere) en één daarvan zei dat het misschien de tussenas was ofzo? niet de linker aandrijfas, maar de as die daarmee verbonden is? is dat het steunlager?

Zelf vind ik dat wel gek, omdat ik echt het idee heb dat het van linksvoor komt...?

Als ik meerdere dingen weet, dan ga ik gewoon langs de garage en vraag of ze die punten nakijken. Als ik het probleem heb opgelost laat ik het sowieso weten.

bisonkid (0), 7 jaar geleden

Waarschijnlijk is de versnellingsbak niet vervangen of de versnellingsbak had hetzelfde probleem:versleten differentiëel

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.