Peugeot 206: slecht reageren op gaspedaal bij koude motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo, ik heb een Peugeot 206 1.4 16V XS van 2004. De auto is op lpi en als hij gestart wordt s'morgens of als hij een paar uurtjes stil heeft gestaan dan slaat hij meteen aan en loopt netjes stationair. alleen als je het gaspedaal een klein beetje intrapt of wilt wegrijden dan slaat hij af. Als je langzaam je gas intrapt komt hij wel op toeren en kun je met veel toeren wegrijden maar het probleem blijft als je stopt en weer normaal wil wegrijden. Als je hem een tijdje stationair laat draaien en hij schakelt over op lpg dan reageert hij goed. Als de motor warm is start en loopt hij goed en heb je nergens last van. Het lijkt op een auto waar je vroeger vergat de choke op te zetten als je hem startte. Bij uitlezen geeft hij bij het ene apparaat een nokkenas sensor aan en bij een uitgebreide diagnose met een ander apparaat geeft hij geen storing aan. Heeft iemand hier ervaring mee of een advies. Alvast bedankt

peter8701

Geplaatst door peter8701 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Laat hem eens met de juiste dealer apparatuur uitlezen , ik vermoed een temperatuursensor , deze kunnen ze op juiste waarde uitlezen.

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Mocht er met uitlezen niets uitkomen, dan kan het opnieuw inleren van de gasklep ook nog voor verbetering zorgen.

peter8701 (0), 9 jaar geleden

Ik heb hem uit laten lezen door de dealer. 75 euro af moeten rekenen en geen storing gevonden. Ze wilden de brandstof druk meten en eventueel een injector reiniger aan de brandstof toevoegen en de adaptieve waarden van de auto opnieuw instellen???. Volgens hun was het inleren van de gasklep niet nodig. Misschien hebben jullie nog suggesties wat te doen ,ik weet het even niet nu.

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Bij het opnieuw instellen van de adaptieve functies zit ook het inleren van de gasklep. Je moet het eigenlijk zien als dat alle waarden die met de regeling te maken hebben weer op "nul" gezet worden en vanaf daar weer opnieuw ingesteld worden.

peter8701 (0), 9 jaar geleden

Oke en is het mogelijk om dit zelf te doen met uitlees apparatuur of kan alleen de dealer dit. De kosten van het uitlezen waren al flink dus ik durf eigenlijk niet te vragen wat dit zou gaan kosten.

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit is zelf te doen met geschikte uitleesapparatuur. Het probleem is dat die apparatuur vrij prijzig is en enkele duizenden euro's kost.

Minder kostbaar is om een paar dagen uitsluitend op benzine te gaan rijden en dan kijken of het probleem er nog steeds is.

heemskerk4251 (0), 9 jaar geleden

Uit ervaring (met een 406) weet ik dat na verloop van tijd de lpi injectoren wat ruimer met gas omspringen. Met als gevolg dat de ecu het mengsel terug begint te regelen om toch op lambda 1 uit te komen. Als het de spuigaten uitloopt krijg je een mededeling in de boordcomputer dat de anti vervuilingsregeling defect is, en brandt het motorlampje.. Maar voordat het zover is, en je start op benzine, dan is dat mengsel veel te arm, met als gevolg dat de motor afslaat als je gas geeft. Je kunt de gasinjectoren laten contoleren bij de LPi dealer of er niet één tussen zit die teveel gas injecteert. En anders zul je er mee moeten leven, totdat het motorlampje gaat branden.... en dan moet je wel actie ondernemen.

peter8701 (0), 9 jaar geleden

Hallo, de 206 heeft een kapotte koppakking of gescheurde kop en staat al een tijdje stil. Het slecht lopen bij koude motor is nog niet opgelost,hij bleek ook geen lpi te hebben zoals de vorige eigenaar zei. Volgende week gaat de motor uit elkaar om te kijken of het nog rendabel is om te repareren. Misschien is het koude motor probleem daarna ook opgelost. Ik laat weten na de reparatie wat er allemaal aan de hand was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.