Peugeot 206 roland garros: Auto start niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ten eerste snap ik niet veel van autos :)

Afijn met oudjaarsdag leuk met auto naar familie geweest, dus wij willen in nacht terug naar huis gaan start auto niet meer, voordat we ernatoe gingen was het gewoon starten en gaan.

volgende dag terug naar auto gegaan en nogsteeds niets doen, accu is iedergeval vol en meet precies 12volt en tijdens starten zakt dit iets naar 11,7volt, lampen en alle electra lijkt ook gewoon nog tewerken en tijdens starten hoor je in de ecu wel tikken maar daar blijft het dus bij.

Iemand eenig idee wat dit kan zijn? startmotor zo ineens kapot? of word het toch garage?

btw, lampjes van zowel motor als olie etc branden(maar hoorde dat dit normaal is en pas uitgaan als motor draait) ook zit allles wat ik bij kan vullen vol.

Groet,
Pascal

devil-strike

Geplaatst door devil-strike (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Als het een weigerende/defecte startmotor is, en daar lijkt het wel op, dan zou je in ieder geval kunnen rijden als je met een paar mannetjes de auto aanduwt.
De spanningsval 12V naar 11.7V tijdens starten is te weinig als de startmotor wel zou werken. Als blijkt dat de startmotor niet werk, kun je nog de aansluitingen op de startmotor controleren. De grote aansluiting hoort constant accuspanning te hebben en de kleine aansluiting enkel ongeveer accuspanning bij contactsleutel op start stand.
Uiteraard hoort de accu (ook) in goede conditie te zijn.

devil-strike (0), 9 jaar geleden

Voltage van accu zou dus meer moeten zakken bij werkende startmotor? dan ga ik dat ook nog even nakijken vanmiddag. En als ik je goed begrijp moet er dus op de grote aansluiting altijd stroom opstaan en tijdens starten op de kleine aansluiting?

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Inderdaad.

devil-strike (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je uitleg, ik laat het vanmiddag weten of het wel of niet gelukt is.

harry4203 (465) PRO, 9 jaar geleden

als er van alles begint te tikken, is de accu gewoon leeg zeker.

devil-strike (0), 9 jaar geleden

Mag ik jou bedanken, 2 tikken op startmotor en huppa starten :) morgen maar eens kijken voor nieuwe startmotor.

Bedankt iedergeval.

devil-strike (0), 9 jaar geleden

Nouw eindelijk nieuwe start motor binnen, alleen nu mijn vraag hoe het beste tedoen, van boven af op van onder via brug? van boven af krijg ik het niet voorelkaar, ook na luchtfilterslang en accu bak verwijderd tehebben kom ik er niet bij.

Oftewel wat is het makkelijkst.

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Ben je handig, dan langs boven. Ben je minder handig, dan langs onder. Prachtig antwoord toch? In principe lukt het met wat handigheid langs boven. Je moet dan op gevoel de grote moer van de plus-aansluiting en het kleine moertje van de signaal aansluiting op gevoel losdraaien en de aansluitingen eraf zien te halen. De onderste en middelste bouten van de startmotor zijn met een kort sleuteltje langs boven geen probleem om los te draaien. De bovenste bout van de startmotor moet zelfs langs boven los.
Via de onderzijde heb je beter zicht op bovengenoemde moeren en aansluitingen en ook de 2 onderste bouten zijn wellicht iets gemakkelijker los te krijgen. Althans....als je de beschikking hebt over een manier om fatsoenlijk onder de auto te werken. Om de startmotor langs onderzijde te verwijderen kan lastig zijn i.v.m. de aandrijfas.

Ohw......denk je wel om het centreer-busje!!! Die zit achter de middelste bevestiging van de startmotor. Kan zijn dat dit busje in de oude startmotor blijft zitten, dan overzetten naar de nieuwe. Kan ook zijn dat busje in het gat van het vliegwielhuis blijft zitten. Zorg er dan voor dat het busje niet verder naar binnen wordt gedrukt.

devil-strike (0), 9 jaar geleden

Bedankt, heb het via boven geprobeerd maar kon 2 bouten niet vinden op gevoel zegmaar, morgen kan ik brug huren dus via onder los maken is dan na mijn idee makkelijker en via boven eruithalen, athans dan zou het dus moeten lukken.

Ah top tip, bij nieuwe startmotor zit nieuwe centreer-busje ook bij.

devil-strike (0), 9 jaar geleden

Zo 2uurtjes bezig geweest en dat voor eerste keer, tja kan korten maar voor de volgende keer :)

IEdereen bedankt voor alle hulp.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.