Peugeot 206: Peugeot schudt boven de 60km/h

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4xs

Mijn peugeot 206 heeft ineens de neiging om boven de 60 of 70 km/uur te schudden. Alle wielen/loodjes nagelopen maar lijkt meer uit de onderplaat van de peugeot te komen. Ook versnellingspook schudt duidelijk mee. Was gisteren zo erg, dat het leek of er een volledig wiel afliep, vandaag wederom een proefrit maar was nu veel minder.
Moment dat hij begon te schudden reed ik een lichte snelheidsremdrempel over waar ik altijd met 60km (buiten bebouwde kom) overheen rij omdat deze in het asfalt heel rustig op en aflloopt.
Ik heb onder de auto gekeken maar kan niets bijzonders zien. Bandenspanning rondom 2,3 bar en voorwielen even opgekrikt en wielspeling gecontroleerd welke goed was. Schokbrekers niet lek en dempen goed en spiraalveer niet gebroken of iets dergelijks.

Wie o Wie kan mij helpen,

grtjes Michelle

michelle1992

Geplaatst door michelle1992 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 9 jaar geleden

ik vermoed dat het de aandrijfassen zijn die dit veroorzaken en waarschijnlijk een binnenste homokoneet dus controleer dit goed merk je er niks aan dan zul je ze moet demonteren om erin te kijken.


groetjes jan.

harry4203 (425) PRO, 9 jaar geleden

zit idd in een aandrijfas, bij deze 206jes in bijna alle gevallen de linker.

michelle1992 (0), 9 jaar geleden

Hallo,

U had inderdaad gelijk.
Homokoneet en aandrijfassen waren het probleem en inderdaad de bijrijderskant.

Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.